Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 121 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Πιθανή Αρκτική "Έκρηξη" στο 3ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου

Πιθανή Αρκτική "Έκρηξη" στο 3ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου

850temp anom 26-11-2018


Πιθανή απότομη μετάβαση στο Χειμώνα προβλέπουν τα μοντέλα καιρού προς το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Νοεμβρίου με επικράτηση του ψύχους και το τρίτο δεκαήμερο. Πέρα από το γεγονός ότι το φετινό Φθινόπωρο πάσχει σοβαρά από διελεύσεις βαρομετρικών χαμηλών , κατ'επέκταση από σημαντικές βροχές , η ανθοφορία σε ορισμένα δέντρα δεν θυμίζει Φθινόπωρο , αλλά Άνοιξη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των μετ.μοντέλων , περιμένουμε προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας (16-18/11)τη πρώτη ψυχρή εισβολή που θα δώσει βροχές στα πεδινά / ημιορεινά τμήματα και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Η προαναφερθείσα ψυχρή εισβολή, ρωσικής προέλευσης , πιθανότατα να είναι ο προάγγελος για τον καιρό που θα επικρατήσει στο 3ο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα.

Ένα σενάριο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες 2 ημέρες , δείχνει πιθανή την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα με κακές καιρικές συνθήκες για το διάστημα 20-24/11 με την παραμονή του εκτεταμένου και ισχυρού αντικυκλωνικού πεδίου στη κεντρική - βορειοδυτική Ευρώπη. Η θέση του αντικυκλώνα φυσικά ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί , όμως με τα τελευταία δεδομένα , μπορεί να προκαλέσει καθολική μεταφορά πολικής αέριας μάζας στη βορειοανατολική - ανατολική και μέρος της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Με αυτό το σενάριο ο καιρός στη χώρα μας καθίσταται αμιγώς χειμωνιάτικος με χιονοπτώσεις, όχι μόνο σε ορεινές αλλά και σε ημιορεινές ή και ημιπεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπως και σε περιοχές των Βαλκανίων με χαμηλό υψόμετρο.

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του σεναρίου αν και εφόσον αναμένεται να διαδραματιστεί κατ'αυτόν τον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε έγκαιρα από την ιστοσελίδα μας.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση