Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 267 καιρόφιλοι και 22 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Nowcast Nowcast Αττικής - Επόμενες ώρες + Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 19/06/2015

Nowcast Αττικής - Επόμενες ώρες + Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 19/06/2015

sat24-18-06-2015night

 

Παραμένει για μερικές ώρες ακόμα ο πολύ άστατος καιρός στη χώρα μας , ο οποίος έδωσε τη Πέμπτη ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες στη κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με συνοδεία χαλαζόπτωσης.

9-21GR-19-06-2015

 

Οπως βλέπετε στον παραπάνω χάρτη , το σύστημα διαταραχής που μας επηρέασε τις τελευταίες 24 ώρες σιγά σιγά απομακρύνεται ανατολικότερα με αποτέλεσμα ο καιρός να βελτιωθεί πρόσκαιρα στη χώρα μας τη Παρασκευή 19/06/2015.

Αρχικά όμως μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα , τις Κυκλάδες , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με συνοδεία σποραδικών καταιγίδων , με βελτίωση από το μεσημέρι / απόγευμα και μετά. Το μεσημέρι και το απόγευμα , υπολείμματα της αστάθειας θα κάνουν την εμφάνιση τους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

 

Ας δούμε τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες για την Αττική.

Μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής 19/06/2015 , αρχικά ο καιρός θα καταστεί ξανά άστατος με διάσπαρτες νεφώσεις στα κεντρονότια του νομού και με βροχές στα βόρεια / υπερβόρεια και βορειοδυτικά τμήματα με τη μορφή τοπικών όμβρων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Το πρωί της Παρασκευής τα φαινόμενα θα γενικευτούν και ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον βροχερός σε αρκετά τμήματα (δυτικά / βόρεια / βορειοανατολικά / κεντρικά / ανατολικά / νοτιοανατολικά) αλλά και στο λεκανοπέδιο με την ένταση της βροχής να είναι μέτρια ίσως και με συνοδεία σποραδικών ηλεκτρικών εκκενώσεων. Καθώς οδεύουμε προς το μεσημέρι ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί σε ολόκληρο το νομό και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι καλός.

 

Οι άνεμοι το πρωί στο νομό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση από 3 έως 5 μποφώρ , ενώ πιθανότατα στα βόρεια τμήματα τοπικά τα 6 με 7 μποφώρ. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε βόρειους με ένταση έως 5 μποφώρ , ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου

 

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 gdravilas 19-06-2015 00:55
Συγχαρητήρια Στέλιο! Καλή επιτυχία και ελπίζω να ξαναδουμε φαινόμενα και αύριο το πρωί.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση