Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 198 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Πελοπόννησος Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 25/11/2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 25/11/2015

DSC 0716

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 25/11/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με κάποια μικρά ανοίγματα. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποια μπόρα σύντομης διάρκειας (όμβρος) ή καταιγίδα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτρια έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες, εκτός και αν τα περιορίσει ο ενισχυμένος άνεμος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων Ν ανέμων θα επικρατήσει ισχυρός κυματισμός στα παράλια που θα δέχονται τον Ν άνεμο, κυρίως από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποβροχές.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση