Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 210 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Πελοπόννησος Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 17/3/2018

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 17/3/2018

DSC 0459

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 17/3/2018 προβλέπεται νεφελώδης, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, με τη βοήθεια του ισχυρού καταβάτη ΝΑ ανέμου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-70%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ , τις πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΑ, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, αρχικά σε μέτριες ποσότητες αλλά από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να επικρατεί αυξημένη θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση