Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Χιονοδρομικά κέντρα Καιρική ανάπαυλα - Βελτίωση του καιρού - Πρόγνωση καιρού Χιονοδρομικών κέντρων για Σ/Κ 5-6/02/2011

Καιρική ανάπαυλα - Βελτίωση του καιρού - Πρόγνωση καιρού Χιονοδρομικών κέντρων για Σ/Κ 5-6/02/2011

Picture5

Μετά την σημαντική κακοκαιρία που είχαμε κυρίως στη κεντρική και νότια Ελλάδα με πολύ νερό αλλά και πολλά χιόνια στα βουνά, φαίνεται πως ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας καθώς ο καιρός θα μαλακώσει τις μεσημβρινές ώρες. Ωστόσο το κρύο νωρίς το πρωί αλλά και τις βραδυνές ώρες θα είναι αρκετά έντονο ενώ θα σημειωθεί και παγετός. Οι άνεμοι σιγά σιγά εξασθενούν και θα πνέουν μέχρι 4-5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις και το κύριο χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακου θα είναι η ηλιοφάνεια αλλά και η σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα.

Γι'αυτό το λόγο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία πολύς κόσμος να εκδράμει στα χειμερινά θέρετρα της χώρας τα οποία έχουν άφθονο φρέσκο χιόνι και ιδιαίτερα τα Χιονοδρομικά κέντρα της Πελοποννήσου όπως ο Χελμός ,το Μαίναλο,και η Ζήρεια αλλά και τα υπόλοιπα βουνά της Πελοποννήσου καθώς και τα ορεινά μιας και έχουν μεγάλες ποσότητες χιόνιου.

Ο καιρός στα Χιονοδρομικά κέντρα θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια πολυ καλή διάυγεια και ορατότητα αλλά και αρκετό κρύο τις πρωινές ώρες καθώς και παγετός. Έτσι το χιόνι τις πρωινές ώρες θα είναι σκληρό λόγω των χαμηλών θερμοκρασίων, ωστόσο με την ηλιοφάνεια και το πέρας της ημέρας θα μαλακώνει και θα γίνεται καλύτερο. Ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο για όλους τους λάτρες του βουνού αλλά και των χειμερινών σπορ καθώς αυτό το διήμερο θα είναι κατάλληλο για εξωτερικές δραστηριότητες.

Οι άνεμοι δεν φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στα Χιονοδρομικά οι οποίοι θα πνέουν ασθενείς βόρειοι μέχρι μέτριοι που προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Γι'αυτούς που θα βρίσκονται στην Αττική και θα θελήσουν να χαρούν αυτό το Σαββατοκύριακο μια πρώτη επιλογή θα ήταν τα βουνά-ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και της ανατολικής Στερεάς όπως ο Παρνασσός-Οίτη αλλά και η Δίρφυς. Φυσικά και η Πάρνηθα είναι μια καλή πρόταση, για όσους δε θελήσουν να πάνε σε Χιονοδρομικό κέντρο, αφού έχει πολύ χιόνι και ειδικά για τους Αθηναίους είναι η πιο κοντινή εξόρμηση μιας και αύριο πολλοί από αυτους θα ανηφορίσουν προς τα πάνω.

Εκμεταλευτείτε λοιπόν αυτήν την βελτίωση του καιρού με μια χειμερινή εξόρμηση εφοδιασμένοι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες και γυαλιά ηλίου για τους λάτρες του σκι καθώς η ακτινοβολία του ήλιου ψηλά στα Χιονοδρομικά είναι πιο έντονη.

Κάποιες φωτογραφίες από τις προηγούμενες μέρες σε κάποια ορεινά της Πελοποννήσου:

167589_1809361272306_1188201755_2156802_426851_n>>Τρίκαλα Κορινθίας

DSC00816>>Μαίναλο

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(jason)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση