Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Υπόλοιπη Ελλάδα Κακοκαιρία διαρκείας για το βόρειο Ιόνιο - πρόγνωση καιρού Κέρκυρας 8-11/-2/2016

Κακοκαιρία διαρκείας για το βόρειο Ιόνιο - πρόγνωση καιρού Κέρκυρας 8-11/-2/2016

Όπως αναλύθηκε σε προηγούμενο άρθρο (βλ. εδώ), σημαντική κακοκαιρία θα απασχολήσει τη βορειοδυτική γωνιά της χώρα μας, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της νέας εβδομάδας. Έτσι, η καιρική εξέλιξη στο νησί των Φαιάκων τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είναι η εξής:
 
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 - επόμενες ώρες
 
Clouds get out of the way
 
Ο καιρός, ήδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ξεκίνησε με αραιές νεφώσεις μεγάλων υψών, που προαναγγέλλουν την επικείμενη μεταβολή του καιρού. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις νεφώσεις να πυκνώνουν ακόμη περισσότερο από το απόγευμα και μετά στο χώρο του βορείου Ιονίου. Έτσι, δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές πολύ τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα ανοιχτά της δυτικής ακτογραμμής του νησιού και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Διαποντίων νήσων. 
 
Οι άνεμοι στο υπόλοιπο της ημέρας θα πνέουν Ν-ΝΑκοί 5-6 bf, με βαθμιαία εξασθένιση το απόγευμα και το βράδυ.
 
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στους 12-14 οC αργά το μεσημέρι, και στους 9-13 οC τις βραδυνές ώρες, στα βόρεια και κεντρονότια τμήματα αντίστοιχα.
 
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
 
raindrops window rainy day athens cover 20 jan 2016
 
Με πυκνή συννεφιά θα ξεκινήσει η ημέρα στο νησί της Κέρκυρας και στις γύρω νησιωτικές περιοχές. Μέσα στη νύχτα θα πρέπει να έχουν σημειωθεί διάσπαρτες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης σε όλη την έκταση του νησιού, ενώ από το πρωί αυτές θα εστιάζονται κυρίως στα Β-ΒΑκά τμήματα του νησιού (ορεινός όγκος του Παντοκράτορα), όπου και θα περιοριστούν μέχρι τις απογευματινές ώρες. Είναι  τότε πιθανή μια ολιγόωρη παύση των φαινομένων σε όλο το νησί, με τη συννεφιά ωστόσο να παραμένει πυκνή. Από τις πρώτες βραδινές ώρες, νέο κύμα βροχοπτώσεων, τοπικά αξιόλογης έντασης αναμένεται να σαρώσει πρώτα τις Διαποντίους νήσους και ύστερα το νησί της Κέρκυρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Και πάλι τα περισσότερα και πιο διαρκή φαινόμενα αναμένονται στο βόρειο ορεινό τμήμα του νησιού. Με βροχές μέτριας έντασης θα επηρεαστύν και οι Παξοί, κυρίως αργά το βράδυ της Τρίτης. 
 
Οι νότιοι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 5-6 bf στη διάρκεια της ημέρας, φθάνοντας και τα 7 fb από Ν-ΝΔκές διευθύνσεις αργά το βράδυ.
 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή και θα παραμείνει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας στους 14-15 οC στα κεντρικά και νότια. Στο βόρειο τμήμα, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη, λόγω της επιμονής των φαινομένων στην περιοχή.
 
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
 
 
Η Τετάρτη θα αποτελέσει την κορυφαία ημέρα της κακοκαιρίας για τις νησιωτικές περιοχές του βορείου Ιονίου. Από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν συνολικά για λίγες ώρες μέχρι το ξημέρωμα. Γρήγορα όμως, μέσα στις πρωινές ώρες, νέο κύμα βροχοπτώσεων θα απασχολήσει από τα δυτικά τις Διαποντίους νήσους, τη δυτική και βόρεια Κέρκυρα, τα κεντρικά και νότια τμήματα του νησιού και τους Παξούς. Τα φαινόμενα θα είναι γενικευμένα και θα έχουν αξιόλογη διάρκεια, μέχρι τουλάχιστον και αργά το βράδυ της Τετάρτης. Μάλιστα, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρά, κυρίως στα ΒΑκά τμήματα (πλησίον της ηπειρωτικής χώρας και της Αλβανίας), με μεγάλες ραγδαιότητες και μεγάλα ύψη βροχής. Δεν αποκλείονται τοπικά ηλεκτρικά φαινόμενα, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και κυρίως στα ανατολικά τμήματα, πλησίον της ηπειρωτικής χώρας. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν πρώτα από τα δυτικά.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔκοί στα 7-8 bf μέχρι τις απογευματινές ώρες, όταν και θα στραφούν σε Δ-ΒΔκούς στα 4-5 bf. 
 
Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Δευτέρας και της Τρίτης. Η στροφή των ανέμων σε ΒΔκούς το βράδυ της Τετάρτης  θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς, κάνοντας την αίσθηση του κρύου εντονότερη.
 
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 - η τάση για τα τέλη της εβδομάδας
 
Ήδη μέσα στη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το σύνολο του νησιού και των γύρω νησιωτικών περιοχών. Έτσι, η Πέμπτη θα ξεκινήσει ως μια ηλιόλουστη ημέρα για τι βόρειο Ιόνιο, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσες στα βόρεια τμήματα, αλλά με αρκετό κρύο, παρά τη σταδιακή εξασθένιση των ΒΔκών ανέμων. Από αργά το μεσημέρι όμως, νεφικά συμπλέγματα θα πλησιάσουν από τα δυτικά, προαναγγέλοντας μια νέα ισχυρή μεταβολή του καιρού μέσα στην Παρασκευή, μέχρι και νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Για την εξέλιξη όμως αυτή θα πληροφορηθείτε με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σε νεότερο άρθρο.
 
***
 
Επιμέλεια: Μιχαήλ Καρδαμάκης (michail)

Σχόλια   

 
+1 #1 snowlover 08-02-2016 13:25
Άψογος , Μιχαήλ για άλλη μια φορά! Καλή επιτυχία!
Παράθεση
 
 
-3 #2 ringo2 08-02-2016 14:41
καλη επιτυχια μιχαηλ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση