Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 287 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Καιρικά νέα εξωτερικού Το'στρωσε στη μέση Ανατολή!

Το'στρωσε στη μέση Ανατολή!

snow-israel5
 
Εκπληκτοι ξύπνησαν οι κάτοικοι των χωρών της μέσης Ανατολής αντικρίζοντας ένα από τα πιο σπάνια καιρικά φαινόμενα για τη περιοχή τους.  Στην Αίγυπτο , το Ισραήλ , το Λίβανο, την Ιορδανία , την Παλαιστίνη αλλά και τη ματωμένη Συρία οι κάτοικοι εντυπωσιάστηκαν από τη ξαφνική χιονόπτωση που σημειώθηκε το ξημέρωμα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου που σε ορισμένες περιοχές δημιούργησε ακόμα και κυκλοφοριακά προβλήματα.
 
Στη πρωτεύουσα της Αιγύπτου , το Κάιρο , οι πηγές αναφέρουν πως η τελευταία φορά που χιόνισε ήταν πριν 112 χρόνια και όσοι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτό το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο στη περιοχή τους , δεν έχασαν καμία ευκαιρία να αγγίξουν , να γευτούν και να νιώσουν την υφή του χιονιού.Η χιονόπτωση επηρέασε κυρίως τα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας , ενώ σε άλλα σημεία σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση.
 
Το διεθνές αεροδρόμιο "Μπεν Γκουριον" του Ισραήλ αναγκάστηκε να ματαιώσει αρκετές πτήσεις εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και παρέμεινε κλειστό για μερικές ώρες , ενώ πολλά προβλήματα παρατηρήθηκαν σε κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας ενώ ισραηλινοί στρατιώτες απεγκλώβησαν εκατοντάδες πολίτες από τα αυτοκίνητα τους.
 
Προβλήματα αντιμετώπισαν και οι Σύριοι πρόσφυγες στα σύνορα Λιβάνου - Συρίας αλλά και της Ιορδανίας όπου έχει στηθεί εδώ και αρκετούς μήνες ένας μεγάλος καταυλισμός για τους πρόσφυγες της Συρίας εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που επικρατεί στη χώρα εδώ και 2,5 χρόνια, καθώς κάποια μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προκαλώντας προβλήματα όπως η υποθερμία.
 
Δείτε τις φωτογραφίες ανά χώρα:
 
Συρία - Δαμασκός:
snow-syria
 
 
snow-syria2
 
snow-syria3
 
 
 
Ισραήλ:
 
snow-beethleem
 
snow-israel
 
snow-israel2
 
snow-israel3
 
snow-israel4
 
snow-jerusalem
 
snow-jerusalem2
 
snow-jerusalem3
 
snow-jerusalem4
 


Ιορδανία:
 
snow-jordan
 


Παλαιστίνη:
 
snow-palestine
 
snow-palestine2
 
snow-palestine3
 
snow-palestine4
 
 
 
Αίγυπτος - Κάιρο:
snow-cairo
 
 
snow-cairo2
 
snow-cairo3
 
snow-cairo4
 
 
 
 
Βίντεο από τις περιοχές της μέσης Ανατολής με στρωμένο χιόνι:
 

Σχόλια   

 
+5 #1 snowlover 14-12-2013 00:03
Φοβερές εικόνες , Στέλιο!Σίγουρα ζηλεύουμε ,αλλά το να βλέπεις τον Παλαιστίνιο μέσα στο παγωμένο συντριβάνι να χαίρεται τόσο πολύ το χιόνι και τον πάγο, ε, τότε καταλαβαίνεις πόσο ξεχωριστό φαινόμενο είναι για αυτούς που ζουν στη Μέση Ανατολή.
Παράθεση
 
 
+3 #2 ΕΛΑΣΜΑΤΟΥΡΓΟΣ 14-12-2013 09:41
Ξεχωριστα και σπανια φαινομενα για τις αραβικες χωρες Στελιο!!!!Χιλια μπραβο για το αρθρο σου και συγχαρητηρια για τις εικονες!!! :-)
Παράθεση
 
 
+2 #3 Zeus 15-12-2013 13:43
Αν αυτό δεν είναι ειρωνία τότε τι είναι .... δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω τώρα ζώντας σε μία χώρα στην οποία τα πάντα συνομοτούν κατά τις χιονόπτωσης με κάθε τρόπο. Πόσο πλάκα τελικά μας κάνει ο καιρός όταν βλέπουμε εικόνες στρωμένου χιονιού στον .... ΛΙΒΑΝΟ !!!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση