Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 106 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Καιρικά νέα εξωτερικού Πρωτοφανής ποσότητα αφρικανικής σκόνης κάλυψε το Λονδίνο

Πρωτοφανής ποσότητα αφρικανικής σκόνης κάλυψε το Λονδίνο

 
londino-skoni1
(Σημερινή εικόνα από το Λονδίνο)
 
 
 
 
Με μία -εντελώς- ασυνήθιστη εικόνα ξύπνησαν οι λονδρέζοι το πρωί της Πέμπτης.  Η ασυνήθιστη εικόνα της θολής ατμόσφαιρας , όπως ορισμένες φορές ζούμε και στη χώρα μας και βλέπετε στην παραπάνω εικόνα , ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης όπου τις τελευταίες ημέρες λαμβάνει χώρα στη στη δυτική και κεντρική Ευρώπη. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι σύνηθες για τόσο ψηλά γεωγραφικά πλάτη. Για την ακρίβεια προαπαιτούνται συγκεκριμένες κινήσεις των βαρομετρικών συστημάτων , τέτοιες ώστε οι άνεμοι να οδηγήσουν την αφρικανική σκόνη προς τη κεντρική , ή ακόμα και τη βόρεια Ευρώπη.
 
Το υπουργείο υγείας της Μ.Βρετανίας σύστησε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα καθώς η ποσότητα των μικροσωματιδίων της σκόνης έχουν φτάσει σχεδόν στο υψηλό σημείο ρίσκου κάτι που το καθιστά αυτομάτως επιβλαβές για τους ανθρώπους με καρδιο-αναπνευστικά προβλήματα.
 
Σύμφωνα με τους βρετανούς μετεωρολόγους του Met.Office , η αφρικανική σκόνη θα υποχωρήσει από τη Παρασκευή το απόγευμα καθώς οι άνεμοι στη χώρα θα γυρίσουν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει σταδιακά έως και το Σάββατο το πρωί.
 
 
Στη χώρα μας ωστόσο θα έχουμε εξίσου μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέσα στο Σαββατοκύριακο , με το φαινόμενο της λασποβροχής να κάνει έντονη την εμφάνιση της σε αρκετές περιοχές της δυτικής - κεντρικής - βόρειας Ελλάδας , αλλά σταδιακά από τη Κυριακή και μετά και στα νησιά του Αιγαίου.
 
 
Δείτε τις σημερινές φωτογραφίες από το ..."αφρικανικό" Λονδίνο.
 
londino-skoni2 londino-skoni3
londino-skoni4 londino-skoni5
londino-skoni6
 
 
Δορυφορική φωτογραφία με τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης , όπως την έχουν καταγράψει από το Met.Office.
londino-skoni7
 
 
Πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες στη Μ.Βρετανία:
vretania-skoni
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση