Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 136 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Καιρικά νέα εξωτερικού Χειμώνας: "Λίγο απ'όλα" - Εκτίμηση αμερικανών μετεωρολόγων για τον επερχόμενο χειμώνα στην Ευρώπη

Χειμώνας: "Λίγο απ'όλα" - Εκτίμηση αμερικανών μετεωρολόγων για τον επερχόμενο χειμώνα στην Ευρώπη

europe-weather-forecast-winter2016
 
 
 
Η αγωνία για την έκβαση του φετινού χειμώνα , μόλις τελείωσε; Ή τώρα μόλις άρχισε;

Το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο "Accuweather" , πιστό στη παράδοση του να εκδίδει εποχικές εκτιμήσεις για την έκβαση του καιρού , ανακοινώνει τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα του επερχόμενου χειμώνα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η εκτίμηση περιέχει , "λίγο απ'όλα" , με αρκετή ποικιλία καιρικών φαινομένων στη κεντρική - βόρεια Ευρώπη , χωρίς να λείπουν και οι εναλλαγές σε πιθανή πολική έξαρση προς το τέλος της εποχής. Αντίθετα , το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων θα αντιμετωπίσει έναν ήπιο (ξανά) χειμώνα κυρίως στο θερμοκρασιακό κομμάτι του.


Αρχικά , στη Μεγάλη Βρετανία και για το μεγαλύτερο μέρος του Χειμώνα , διαδοχικές κακοκαιρίες θα κάνουν την εμφάνιση τους με τη συνοδεία ισχυρών δυτικών - νοτιοδυτικών ανέμων. Στο σχετικό άρθρο του Accuweather , η υπηρεσία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμφάνιση των "βροχοθύελλων" σε Σκωτία και Ιρλανδία.

Μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης θα δεχτεί εξίσου συχνά έντονες βροχές με τη συνοδεία θυελλωδών δυτικών - νοτιοδυτικών ανέμων , όπως στη βόρεια Ισπανία και Πορτογαλία , στη Γαλλία , στο Βέλγιο , στην Ολλανδία και μέρος της δυτικής Γερμανίας. Δεν συνηθίζεται η Σκανδιναβία να εμπλέκεται τόσο έντονα με αυτού του είδους το μοτίβο , πράγμα που ενδεχομένως να σημαίνει πως η επικρατέστερη εκδοχή των σημαντικότερων καιρικών γεγονότων , να εκτιμάται προς έναν ήπιο (σε θερμοκρασιακό επίπεδο) αλλά ακραίο (σε υετικό επίπεδο) για την Ευρώπη.

Για τις νότιες χώρες , όπως η Ιταλία , η Ισπανία αλλά και η Ελλάδα , φαίνεται πως θα βρίσκονται σε ένα μεγάλο ποσοστό , εκτός των φυσιολογικών κλιματικών τιμών θερμοκρασίας , πολύ περισσότερο για την Ελλάδα και τη Τουρκία με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται από λίγο έως αρκετά παραπάνω από τη μέση κλιματική τιμή. Λιγότερες βροχές από το κανονικό αναφέρονται στην εκτίμηση με την πιθανότητα οι καταβάσεις των βαρομετρικών συστημάτων , να είναι αραιές μέσα στο επόμενο 4μηνο.

Τέλος για τις χώρες της ανατολικής - βορειοανατολικής Ευρώπης , η εκτίμηση αναφέρει πως και εδώ οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες , με τη κύρια επικράτηση των ψυχρών / πολικών θερμοκρασιών και ελαχίστων έως μερικών χιονοπτώσεων.



Πηγή:
http://www.accuweather.com/en/weather-news/europe-winter-forecast-2016-2017-stormy-uk-mild-wet-france-germany/60378723

Σχόλια   

 
#1 Pindos man 06-10-2016 07:43
καλα ας ειναι παγωμενα πανω μας και σε κανενα trough να δουμε τι θα γινει :-) ωραιος Στελιο
Παράθεση
 
 
#2 George_Vari 06-10-2016 10:52
Καλημέρα, εντάξει ας προβλέψουν πρώτα σωστά τον καιρό για μια βδομάδα και μετά ας μας 'πουν για όλο το χειμώνα. Τελευταία π.χ. από τρέξιμο σε τρέξιμο έχουμε μία καύσωνα και μία χιόνια στα ορεινά!
Παράθεση
 
 
#3 spartan 06-10-2016 17:12
Ειμαι σιγουρος οτι ο καιρος φετος θα ειναι διαφορετικος και καλυτερος απο περυσι.Τετοιες μακροπροθεσμες προβλεψεις(ειδι κα απο τοσο νωρις)εχουνε μεγαλο ρισκο και χαμηλη προγνωσιμοτητα. Οπωτε καλο ειναι να μην απογοητευομαστε βλεποντας τετιους χαρτες.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση