Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 200 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Καιρικά νέα εξωτερικού Live: Ο ισχυρός τυφώνας "Μάθιου" εισέρχεται στη Φλόριντα των Η.Π.Α

Live: Ο ισχυρός τυφώνας "Μάθιου" εισέρχεται στη Φλόριντα των Η.Π.Α

skull-jpg



Αν σας προκαλεί η φωτογραφία τρόμο ή ενθουσιασμό και πιστεύετε ότι προέρχεται από ταινία "θρίλερ" που πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους (αν είστε haters ή λάτρες του είδους αντίστοιχα) , τότε θα απογοητευτείτε στην αποκάλυψη πως η εικόνα προέρχεται από δορυφορικό στιγμιότυπο του τυφώνα "Μάθιου" στον Ατλαντικό ωκεανό.  Ο δορυφόρος "συνέλαβε" τον σπειροειδή σχηματισμό των νεφών γύρω από το μάτι του τυφώνα , δημιουργώντας μία πιστή αντιγραφή ενός κρανίου με εκπληκτικό τρόπο.

Hurricane-Matthew-screenshot-640x480

Ο τυφώνας Μάθιου βρίσκεται ήδη στις Μπαχάμες και κινείται αργά βορειοδυτικά προς τις ακτές της Φλόριντα στις Η.Π.Α, όπου και αναμένεται να "χτυπήσει" τη πολιτεία σύμφωνα με τα μοντέλα καιρού τις επόμενες 12 με 24 ώρες. Ηδη οι αρχές της πολιτείας της Φλόριντα έχουν αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων καταστροφών από το σαρωτικό (όπως φαίνεται) πέρασμα του τυφώνα.

Ο "Μάθιου" συγκαταλέγεται αυτή τη στιγμή στη κατηγορία "4" ο οποίος θεωρείται και εξαιρετικά επικίνδυνος , τόσο για την ένταση των ανέμων (πάνω από 180-200χλμ/ώρα) , όσο και για τα ύψη βροχής όπου και υπολογίζονται να πέσουν τις επόμενες 3 ημέρες.

Στις ακόλουθες εικόνες μπορείτε να δείτε τα ύψη βροχόπτωσης που θα πέσουν κατά το πέρασμα του τυφώνα.

gfs mslp pcpn frzn seus 2
gfs mslp pcpn frzn seus 4gfs mslp pcpn frzn seus 5gfs mslp pcpn frzn seus 6gfs mslp pcpn frzn seus 7gfs mslp pcpn frzn seus 8gfs mslp pcpn frzn seus 9gfs mslp pcpn frzn seus 11

earthnull1

earthnull2

nhc-center-tracking

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής για την εξέλιξη του Τυφώνα:












Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση