Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 188 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Διάφορα νέα Διευκρίνιση απο τον Δ.Ζιακόπουλο σχετικά με την εξέλιξη της πορείας της πρόγνωσης του καιρου των Χριστουγέννων

Διευκρίνιση απο τον Δ.Ζιακόπουλο σχετικά με την εξέλιξη της πορείας της πρόγνωσης του καιρου των Χριστουγέννων


night-rain
 
Σε μια τόσο ανύπαρκτη προβλεψιμότητα σχετικά με την πρόγνωση του καιρού των Χριστουγέννων,οφείλουμε να επικολήσουμε,κάποια λόγια απο τον  μεγάλο δάσκαλο της σύγχρονης μετεωρολογίας Δημήτρη Ζιακόπουλο:
 
"Για τις αλλαγές των προγνώσεων των τελευταίων ημερών, που έκαναν κάποιους να δυσανασχετήσουν, θέλω να πω ότι ορισμένες φορές αυτές είναι αναπόφευκτες λόγω των αντικειμενικών αδυναμιών της αριθμητικής πρόγνωσης του καιρού. Καθήκον των Μετεωρολόγων είναι να τις κάνουν έγκαιρα για την ενημέρωση του κοινού με τα νέα δεδομένα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες ανανεώνουν τις προγνώσεις τέσσερις φορές το 24ωρο. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι εκτός από ένα ψάρι πολλών ημερών ή μια παλαιά εφημερίδα, μπαγιάτικη μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μόνο ώρες και μια πρόγνωση καιρού. Για τις προγνώσεις πολλών ημερών, με δεδομένο ότι θα πρέπει να διαθέτεις μαντικές ικανότητες για να μη χρειαστείς να τις τροποποιήσεις στην πορεία, η λύση είναι να περιμένεις. Αυτό είναι αναγκαίο για τον καθορισμό των λεπτομερειών της πρόγνωσης. Ωστόσο, όταν πρόκειται για εκτίμηση της γενικής ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας για διάστημα 4 ή 5 ημερών και είναι Χριστούγεννα, ρισκάρεις. Στις περιπτώσεις αυτές επιφυλάξεις εκφράζονται πάντα, αλλά όταν οι βουλές του καιρού είναι προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, …δεν σε σώζει τίποτε."
 

Σχόλια   

 
+1 #1 Χρήστος Καλλιθέα 20-12-2012 22:34
Άντε μπράβο,ένας έβαλε μία τάξη! #O
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση