Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Με δυο λόγια Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ!!! Tυχαίο???

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ!!! Tυχαίο???

 

 

Χρόνια τώρα διαβάζουμε άρθρα, ανακοινώσεις μελέτες για την κλιματική αλλαγή που έρχεται. Οι επιστήμονες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μας μιλάνε για 40-50 χρόνια μετά και όμως η κλιματική αλλαγή έχει έρθει είναι εδώ. Οι μόνοι που τους άκουσαν ήταν οι σεναριογράφοι του Hollywood που φρόντισαν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας να αποτυπώσουν τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είτε με το"Η επόμενη μέρα " είτε με το ¨2012¨.Οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα με ρυθμό χελώνας ενώ οι κλιματικές αλλαγές δεν περιμένουν.

Το φετινό καλοκαίρι τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τον πλανήτη με αμείωτη ένταση, και αυτά δεν είναι σενάρια είναι η θλιβερή πραγματικότητα. Η Ρωσία πλήττεται από καύσωνα διαρκείας με θερμοκρασίες ρεκόρ για την περιοχή .Η ξηρασία και η υψηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκατοντάδες πυρκαϊές , που δημιούργησαν ένα θάλαμο αερίων από τέφρα και μονοξείδιο , αφανίζοντας την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μιλάμε για μια απίστευτη οικολογική καταστροφή.Τυχαίο? Πολωνία και Τσεχία μετρούν τις πληγές τους από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες. Στο Πακιστάν οι μουσώνες αυτή την εποχή είναι σύνηθες φαινόμενο όμως φέτος οι καταστροφές από τις πλημμύρες είναι απίστευτες.

 Οι χειρότερες των 80 τελευταίων ετών. Στην Ινδία την Κίνα τα ίδια. Τυχαίο? Από τον παγετώνα Πίτερμαν ένα τεράστιο παγόβουνο 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων αποκολλήθηκε. Τυχαίο? Το 1998 είχε καταγραφεί ως το θερμότερο έτος, το πρώτο εξάμηνο του 2010 καταγράφεται ως το θερμότερο του αιώνα. Τυχαίο? Καταστρέψαμε και συνεχίζουμε να καταστρέφουμε την Φύση και η Φύση εκδικείται. Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον εδώ και τα χειρότερα έρχονται δυστυχώς δεν είμαστε στο παρά πέντε αλλά στο και πέντε.

Επιμέλεια: Γιάννης Πουλιδάκης ( Lion_54)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση