Πε03282024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Με δυο λόγια Η κακοκαιρία στην Αττική που ποτέ δεν ήρθε ......

Η κακοκαιρία στην Αττική που ποτέ δεν ήρθε ......

panselinos-stin-attiki
Μιας ήπιας μορφής καταιγίδα με πολύ λίγα αστραπόβροντα σε άλλους τόπους και χρόνους απ αυτούς που είχαν προβλεφτεί., και μία lightrain (ποτιστική βροχή) στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, ονομάσθηκε υπερκαταιγίδα ,απόγονος του κυκλώνα Κλεοπάτρα !!!!και ότι πιο ευφάνταστο από τα ΜΜΕ και τα social media. Η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο και όχι μόνο !!!! η πολιτική προστασία σε επαγρύπνηση, οι μετεωρολόγοι στην τσίτα και εμείς οι ερασιτέχνες λάτρεις του καιρού από νωρίς το απόγευμα στα "κάγκελα" . Και όσο πέρναγε η ώρα και τα φαινόμενα λιγόστευαν  εμείς περιμέναμε μετά τα μεσάνυχτα τον χαμό που έταζαν τα μοντέλα με τα πιο σκούρα χρώματα που διέθεταν.
Για μια ακόμα φορά φίλοι μου η Αττική "φαιό νταμάρι " τι λέω εγώ μας πήρε πάλι τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.
Καλημέρα σας . 
Lion_54 (Γιάννης Πουλιδάκης)

Σχόλια   

 
+2 #11 Stelios_F 22-11-2013 22:18
Και κάτι ακόμα. Σε έναν χάρτη υετού ... όταν βλέπεις μέσα σε 3 ώρες , ας πούμε για παράδειγμα 40 χιλιοστά ύψος βροχής ...δεν μπορείς να γνωρίζεις με ακρίβεια εάν αυτά τα 40 χιλιοστά , θα τα ρίξει μέσα σε λίγα λεπτά , ή σε τρεις ώρες. Ο λόγος είναι οτι εαν διαιρέσεις το 40 , δια του τρία , βγάζεις ένα μέσο όρο 13,3mm/hr , άρα θα μπορούσες να πεις οτι το συγκεκριμένο τρίωρο ... η ραγδαιότητα της βροχής θα είναι στα 13,3mm/hr... έως ότου συμπληρωθούν τα 40mm. Κανένα μετεωρολογικό μοντέλο δεν θα σου πει με απόλυτη ακρίβεια οτι στη Νίκαια θα έχεις 250mm/hr μεσα σε 15 λεπτά , στο Πειραιά 60mm/hr , στη Καλλιθέα 20mm/hr. Μιλάμε για μια πάραπολύ μικρή λεπτομέρεια , που με τα διαθέσιμα μοντέλα που κοιτάζουμε εσύ και εγώ...εννοείται πως δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ τέτοια ακρίβεια. Εκτός και εαν τρέξει ένα περιοχικό μοντέλο στην Αττική με ανάλυση κάτω του 1km , και σου βγάλει περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες. Και πάλι όμως ...όχι με 100% ακρίβεια
Παράθεση
 
 
+2 #12 Stelios_F 22-11-2013 22:20
Είναι προτιμότερο να δίνεις μια πρόγνωση , όσο το δυνατόν πιο προσεγγιστική στο επιθυμητό καιρικό αποτέλεσμα , και πάντα με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά εργαλεία , παρά να ψάχνουμε μια εκ'των πραγμάτων απίθανη προσέγγιση μέσα σε χάρτες που δεν πρόκειται να φανεί από πουθενά.
Παράθεση
 
 
+1 #13 Stelios_F 22-11-2013 22:26
Και να ξέρεις Θοδωρη οτι οποιαδήποτε κριτική , ειδικά στα γραφόμενα μου , είναι καλοδεχούμενη πάντα. Και όποιος άλλος φυσικά θέλει να το κάνει. Εξάλλου , το σωστό είναι μέσα από το καλό διάλογο και τη κριτική , τα οποιαδήποτε προγνωστικά λάθη (μικρά ή μεγάλα) να διορθωθούν με τη πάροδο του χρόνου.
Παράθεση
 
 
+1 #14 Teometeo 23-11-2013 08:50
Στέλιο δεκτά αυτά που είπες και βέβαια,ισχυουν, αλλά αυτά τα μικρά πραγματάκια δίνουν την τελική λεπτομέρεια,που μπορεί να κάνει την πρόγνωση καταπληκτική,ή το αντίθετο.Πάμε στα επόμενα,και βέβαια ειναι καλό να γίνεται κριτική!Περιμέν ω και την δική σου,σε κάποια επομενη πρόγνωση που θα κάνω,όπως και των άλλων παιδιών
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση