Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 169 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04182024

Last updateΤε, 17 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Μετεοτεχνολογία Data log interval για σταθμούς "Fine Offset"

Data log interval για σταθμούς "Fine Offset"

 
 
cumulus-datalog
 
Log-time / Ρύθμιση χρόνου αποθήκευσης δεδομένων
 
Όσοι χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Cumulus για ανέβασμα δεδομένων και έχετε σταθμούς Fine offset όπως National Geographic κλπ, θα έχετε παρατηρήσει ευθείες γραμμές στα διαγράμματα όταν ανοίγετε το pc σας μετά από κάποιες ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι σταθμοί, όταν δεν ανεβάζουν στοιχεία, αποθηκεύουν τα δεδομένα στη μνήμη ανά μία ώρα. Και αυτό παρά τη ρύθμιση που έχει το Cumulus για Log interval και που συνήθως είναι στα 5 λεπτά (ή όσο το ορίσει ο χρήστης).
 
Με ένα απλό προγραμματάκι όμως που διαθέτει η Sandaysoft, μπορείτε πολύ εύκολα να ρυθμίσετε τον χρόνο που η μνήμη θα αποθηκεύει δεδομένα. Και αυτός ο χρόνος είναι συνήθως στα 5 λεπτά. Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
 
Όταν το χρησιμοποιήσετε, το Cumulus θα πρέπει να είναι κλειστό.
Για να δοκιμάσετε αν όλα λειτουργούν σωστά, κλείστε το Cumulus για δέκα λεπτά. Ανοίξτε το και περιμένετε για δύο τρία λεπτά. Εκεί που έχετε εγκαταστήσει το Cumulus (συνήθως στη διαδρομή C:/Cumulus ή C:/Program Files/Cumulus), θα βρείτε το sub directory Data. Και μέσα σε αυτό, το .txt του μήνα που τρέχει. Παράδειγμα okt12.txt. Κάντε το copy. Αποθηκεύστε το όπου θέλετε και ανοίξτε το με το notepad. Πηγαίνετε στο τέλος. Θα δείτε την σημερινή ημερομηνία και την ώρα που γίνετε η καταγραφή.
Αν είναι ανά πέντε λεπτά είστε οκ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση