Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 209 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Μετεοτεχνολογία Cumulus template για iPhone και Android κινητά

Cumulus template για iPhone και Android κινητά

Μια νέα λειτουργία από το πρόγραμμα "Cumulus" προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των μετεωρολογικών σταθμών να απεικονίζουν τα δεδομένα τους απευθείας στο κινητό τηλέφωνο.
Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε βήμα-βήμα την διαδικασία για να μπορείτε να βλέπετε τα δεδομένα απευθείας στο κινητό τηλέφωνο.
Για την διαδικασία θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα διαχείρισης λογαριασμού FTP , όπως για παράδειγμα το "Filezilla" ή "CoffeeCup".

1.   Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το Template , πατώντας εδώ

1b. Νεα ανανεωμένη έκδοση:  πατήστε εδώ

2.   Στη συνέχεια αποσυμπιέστε το iphone.rar ως φάκελο στη διαδρομή "C:/Cumulus/(iphone)  ή C:/Program files/Cumulus/(iphone)" , αναλόγως που έχετε τοποθετήσει τον κύριο φάκελο του προγράμματος.

cumulus-iphone1

2β.   Ο φάκελος "iphone" για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα σας με την βοήθεια ενός FTP προγράμματος. Για τους χρήστες / ιδιοκτήτες των μετ.σταθμών του Meteoclub.gr παρουσιάζουμε μια σύντομη οδηγία για την μεταφορά του φακέλου μέσα στη σελίδα τους:
Με το πρόγραμμα Filezilla , δημιουργήστε μια νέα τοποθεσία επιλέγοντας "Αρχείο - Διαχείριση τοποθεσιών..."
Επιλέξτε "Νεα Τοποθεσία" , και εισάγετε τα στοιχεία που σας έχουν δωθεί από το Meteoclub.gr για τη λειτουργία του λογαριασμού FTP (Server name - Username - Password). Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία πατήστε "Συνδεση". Στα δεξιά του παραθύρου μπορείτε να δείτε τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στην ιστοσελίδα σας και αριστερά τα αρχεία του υπολογιστή σας. Σύρετε το φάκελο "iphone" μέσα στο δεξί παράθυρο (εφόσον το εντοπίσετε στη διαδρομή "C:/Cumulus/iphone" και ελέξτε εαν ο φάκελος έχει ανέβει σωστά , συμπεριλαμβανομένων και των αρχείων.

filezilla-meteoclub

3.   Ανοίξτε το πρόγραμμα Cumulus , και επιλέξτε από το μενού "Configuration - Internet" , και ύστερα τη καρτέλα "Files".   Σε ένα ελέυθερο πεδίο στη στήλη "Local Filenames" , επιλέξτε το "Browse..." και ύστερα διαλέξτε το αρχείο "index.html" που υπάρχει μέσα στο φάκελο "C:/Cumulus/iphone" που έχετε αποσυμπιέσει. Στη δεξιά στήλη "Remote Filenames" και στην ίδια σειρά που έχετε τοποθετήσει το αρχείο , γράψτε τη λέξη "iphone/index.html" , κλικάρωντας το "Process" και "FTP"

cumulus-iphone2 cumulus-iphone3

4.   Τέλος αφού έχετε τελειώσει τη διαδικασία , πατήστε Οκ και δώστε εντολή για Upload δεδομένων από το πρόγραμμα "File - Web Update". Η ενημέρωση του αρχείου "index.html" γίνεται κατόπιν προσωπικής επιλογής (ανάλογα με τον αριθμό των λεπτών που έχετε ορίσει στο πρόγραμμα).


5.   Από το κινητό σας τηλέφωνο (iPhone) , επιλέξτε τον browser "Safari". Πληκτρολογήστε την διεύθυνση του σταθμού σας "π.χ  http://galatsi.meteoclub.gr/iphone " και ορίσετε την ως σελίδα αφετηρίας. Ακολουθήστε τις εικονικές οδηγίες:

cumulus-iphone4  cumulus-iphone5  cumulus-iphone6  cumulus-iphone7

6.   Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Τώρα σε κάθε ανανέωση ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες της περιοχής του.

Οσοι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν τοποθετήσει το αρχείο "index.html" στην ιστοσελίδα τους , ανεξαρτήτως εαν βρίσκονται εντός ή εκτός του Meteoclub.gr , μπορείτε να αποστείλετε ένα mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε μια λίστα με τους διαθέσιμους μετεωρολογικούς σταθμούς για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων iPhone ή Android. Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης καλά και σε συσκευές iPad.

Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες προσθήκες για τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Meteoclub.gr

 

Θερμές ευχαριστίες στη κατασκευή του Template , που επιμελήθηκε ο Στέφανος Κουκουσιάνος (Weatherman1)

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης  (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+4 #1 PanosRadio 18-04-2013 22:21
Συγχαρητήρια στον Στέφανο, με τον καιρό μας έχει δείξει πως ξέρει πολλά για προγραμματισμό και γενικά για πληροφορική... Εγώ θα το κατεβάσω στο android κινητό μου... και καλή επιτυχία!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση