Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 222 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Νέα Kαταστροφική ξηρασία στις Κεντροδυτικές πολιτείες της Αμερικής !

Kαταστροφική ξηρασία στις Κεντροδυτικές πολιτείες της Αμερικής !

2012-07-31T131316Z 1 CBRE86U10Q600 RTROPTP 2 USREPORT-US-USA-DROUGHT-CROPS

 Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί συνέχεια ενός προηγούμενου που αναφερόταν στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση, και το οποίο θα το αναζητήσετε "εδώ"

Η ιστοσελίδα Slate έχει φωτογραφίες για το πώς η ξηρασία έχει καταστρέψει ένα αγρόκτημα κοντά στο Ashley, στο Ιλλινόις.

Ο αγρότης Marion Kujawa κοιτάζει πάνω από μία λίμνη την οποία χρησιμοποιεί για να ποτίζει τα ζώα του. Ο εν λόγω αγρότης έχει σκάψει βαθύτερα από την έναρξη της ξηρασίας ώστε να έχει πρόσβαση στα υπόγεια ύδατα. Η πολιτεία του Ιλινόις αντιμετωπίζει το έκτο ξηρότερο έτος από τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

 Φυτά καλαμποκιού αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ξηρασία που έπληξε αγρόκτημα κοντά στο Oakton. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας έκδοσης προειδοποιητικών χαρτών ξηρασίας το 88% των συνολικών εδαφών που παράγουν καλαμπόκι χωροθετούνται σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία.


Ο Kujawa πάνω από ένα στάχυ που σύλλεξε σε ένα από τα χωράφια του. Τα τελευταία χρόνια το χωράφι απέδωσε περισσότερα από 180 μπούσελ το καλαμπόκι ανά στρέμμα. Φέτος, αναμένει να πάρει λιγότερο από 15 μπούσελ το στρέμμα !!

 

Κατεστραμμένο καλαμπόκι στο Waltonville του Ιλινόις.

Απέναντι από τα χωράφια των Κεντροδυτικών Πολιτειών αυτό είναι ένα κοινό θέαμα. Ενα φυτό καλαμποκιού αγωνίζεται να επιβιώσει στο Shawneetown του Ιλλινόις. Η ζώνη καλαμποκιού και σόγιας στο κέντρο του Εθνους βιώνει μία από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων 5 δεκαετιών.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει κοντά στους 100 βαθμούς κελσίου, μία αγελάδα βρίσκει σκιά σε έναν άνυδρο βοσκότοπο κοντά στη Uniontown.

Aλλη συνέπεια της ξηρασίας: Οι αγελάδες δεν παράγουν αρκετό γάλα. Αγελάδες γαλακτοπαραγωγής τρώνε αφού αρμεχθούν  στο Whiteland.

Ξεραμένες σόγιες απορροφούν τις πολύτιμες ίντσες βροχής. Και στις 114 κομητείες του Missouri έχουν σχεδιαστεί  ζώνες καταστροφής λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.

Μία πινακίδα υπενθυμίζει στους κατοίκους των λιβαδιών να διατηρούν το νερό που βασίζεται σε ένα περίεργο/δίκαιο σύστημα. Η χρήση του νερού δεν επιτρέπεται μεταξύ 9μ.μ. και 6π.μ. στις κατοικίες που έχουν ανεγερθεί κοντά στη Rapid City.

Μία βάρκα βρίσκεται σε έδαφος σε ξηρό μέρος της Δεξαμενής Morse, μία εκ των τριών Δεξαμενών, οι οποίες παρέχουν νερό στην κοντινή Ινδιανάπολη.Περισσότερες από 1000 κομητείες σε 26 κράτη έχουν ονομαστεί περιοχές φυσικής καταστροφής, η μεγαλύτερη δήλωση που έχει γίνει ποτέ από το Υπουργείο Γεωργίας κατά μήκος αυτών των γραμμών.

Καθώς οι τιμές καλαμποκιού προσεγγίζουν υψηλά εποχών, ένας έμπορος χειρονομεί στις επιλογές καλαμποκιού, συναλάσσοντας με τον ομίλο CME του Σικάγου του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι προβλέψεις για συνέχιση της ξηρασίας, έχουν ενισχύσει την άνοδο των τιμών στις ΗΠΑ, την κορυφαία παραγωγό καλαμποκιού στον πλανήτη.

 


Πηγή: www.slate.com

 

Μετάφραση: www.meteoclub.gr

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση