Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 173 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Τρ04232024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Νέα Το φαινόμενο του θερμοκηπίου μία μεγάλη απάτη ; VIDEO Documentary

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου μία μεγάλη απάτη ; VIDEO Documentary

2010precip

To φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι τελικά μία από τις μεγαλύτερες απάτες της ανθρώπινης ιστορίας ή όχι; Σίγουρα οι απόψεις διίστανται για το συγκεκριμένο θέμα αφού απτές αποδείξεις ΔΕΝ υπάρχουν για το αν ο άνθρωπος επηρεάζει ή όχι το φαινόμενο του θερμοκηπίου που ούτως ή άλλως υπάρχει εκ' του φυσικού στον πλανήτη μας. Εξάλλου εάν δεν υπήρχε τότε δεν θα μπορούσε να συντηρήσει ζωή αυτός ο πλανήτης.

Εδώ στην μεγαλύτερη μετεωρολογική κοινότητα στην Ελλάδα έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο ζήτημα αφού αποτελεί έναν από τους μύθους (επιπέδου Ατλαντίδος) που ταλανίζει την μετεωρολογική επιστήμη παγκοσμίως. Είναι ή δεν είναι ένοχο το C02 για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη; Κατ'επέκτασην είναι ο άνθρωπος υπεύθυνος για αυτήν την αύξηση ή όχι;

Τα ερωτήματα αυτά βρίσκουν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ απαντήσεις στο παρακάτω ντοκυμαντέρ το οποίο αναλύει διάφορες πληροφορίες και γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία που σοκάρουν .
Σίγουρα πρέπει ο καθένας μας να δει και τις πλευρές του ζητήματος και μετέπειτα να σχηματίσει τη δικιά του άποψη για το τι είναι αληθές και τι όχι από τα δύο. Όπως και να έχει είτε συμβαίνει με ανθρώπινες παρεμβάσεις είτε όχι, ο πλανήτης μας δείχνει ότι συνεχώς αλλάζει , είτε από γεωλογικής πλευράς είτε από κλιματικής πλευράς .
Ένα είναι σίγουρο ότι ακόμη και να ευθυνόμαστε για την κλιματική αλλαγή ή όχι, η αλλαγή θα συμβεί όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν πολλές φορές.

Το ερώτημα που σας θέτω είναι το εξής: Πιστεύετε ότι εάν συμβεί μία κλιματική αλλαγή (άσχετα αν είναι ανθρώπινης προέλευσης ή όχι) η Γη δεν θα είναι σε θέση σε κάποιο χρονικό ορίζοντα (200 χρόνια; 20.000 χρόνια; 200.000 χρόνια; ) να επανακάμψει στα φυσιολογικά της επίπεδα? 

Κλείνω την ερώτηση προσθέτοντας μία πληροφορία. Όλη η ανθρώπινη ιστορία από τότε που εμφανίστηκαν τα ανθρωποειδή είναι ένα μόνο βλεφάρισμα 1/10sec  σε διάρκεια χρόνου σε σχέση με την ηλικία της Γης μέχρι στιγμής...

 

Παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ

 

ΠΗΓΗ : www.skai.gr

Σχόλια   

 
#1 panos_karditsa 28-09-2012 00:39
Zeus πολύ καλό άρθρο! Συγχαρητήρια
Παράθεση
 
 
#2 Χρήστος Καλλιθέα 25-12-2012 12:35
Το 19% των Αμερικανών επιστημόνων ΜΟΝΟ πίστεψαν ότι ο άνθρωπος οφείλεται για το αυτό φαινόμενο.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση