Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 352 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Νέα Νεκρός ελληνοαμερικανός κυνηγός ανεμοστροβίλων

Νεκρός ελληνοαμερικανός κυνηγός ανεμοστροβίλων

 
tim-samaras
 
 
Η δυσάρεστη είδηση προέρχεται απο την Οκλαχόμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από ξένες ιστοσελίδες , ένας ελληνοαμερικανός κυνηγός ανεμοστροβίλων , Ο Τιμ Σαμαράς μαζί με το γιό του και έναν επιπλέον συνάδελφο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ενός ανεμοστροβίλου κατηγορίας EF-3 που εμφανίστηκε τη Παρασκευή 31/05/2013 , στη περιοχή Ελ Ρενό στην Οκλαχόμα.
 
Ο Τιμ Σαμαράς ήταν πολύ γνωστός στις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής ως ένας απο τους μεγαλύτερους κυνηγούς ανεμοστροβίλων εδώ και 30 χρόνια. Εχει κινηματογραφήσει με τη κάμερα του χιλιάδες ώρες υλικού με ανεμοστροβίλους διαφόρων κατηγοριών στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής.
Συμμετείχε στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στο Discovery Channel "Storm Chasers" , καθώς ήταν και στο Project της εταιρίας "TWISTEX" όπου παρείχε ολοκληρωμένο εξοπλισμό οργάνων σε αυτοκίνητα για τη παρατήρηση και τη μελέτη των ανεμοστροβίλων.
 
Ως ερασιτέχνες μετεωρολόγοι οφείλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων , στους ανθρώπους που με τη λατρεία τους για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα , όπως αυτό του κυνηγού ανεμοστροβίλων , μπήκε ο επίλογος με αυτό τον τρόπο που τόσο λάτρεψαν.
 
 
Ενα βίντεο σχετικά με τον Τιμ Σαμαράς:
 
 
 
 
 
 

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+3 #1 Zeus 02-06-2013 19:37
Τρομερή η απώλεια αυτού του ανρθώπου ο οποίος προσέφερε τόσα πολλά στην μετεωρολογία τόσα χρόνια όντας κυνηγός καταιγίδων.
Παράθεση
 
 
+4 #2 snowlover 02-06-2013 20:55
Πραγματικά τεράστια απώλεια για το χώρο της μετεωρολογίας και ειδικά για τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούτ αν, παρών στην πρώτη γραμμή των καταιγίδων . Ήταν ιδιαίτερα έμπειρος αλλά και ριψοκίνδυνος...
Να αναφέρω επίσης ότι φέτος εξέλισσε την πιο σύγχρονη παγκοσμίως κάμερα ,με την πιο γρήγορη ταχύτητα λήψης , με σκοπό να βοηθήσει στη μελέτη και ερμηνεία του τρόπου παραγωγής των αστραπών και των κεραυνών.
Λύπη και για τον Τιμ και για τον γιο του καθώς και για ένα μέλος της ομάδας του , που χάθηκαν μαζί του...
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση