Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 118 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Νέα Ανεμοστρόβιλος στην Καλαμάτα 21/9/2015 + ΒΙΝΤΕΟ!!

Ανεμοστρόβιλος στην Καλαμάτα 21/9/2015 + ΒΙΝΤΕΟ!!

DSC 7336
 
Ανεμοστρόβιλος "έπληξε" τις πρώτες πρωινές ώρες την είσοδο της πόλης της Καλαμάτας και συγκεκριμένα Νέα Είσοδο και Ασπρόχωμα. 
Η δημιουργία του φαινομένου ξεκίνησε όταν ο θερμός αέρας που παρέμενε στα χαμηλότερα  αέρια στρώματα ήρθε σε σύγκρουση με το ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την Ιταλία. το οποίο κινούνταν στα ανώτερα στρώματα. Τα συγκρουόμενα μέτωπα δημιούργησαν περιστρεφόμενη καταιγίδα. Τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και οι δείκτες Lifted Index στο -21 και Cape στα 2500 J ολοκλήρωσαν το μείγμα για μια εκρηκτικά ασταθή ατμόσφαιρα.
 
 
 
Ερασιτεχνικό βίντεο από τον Ανεμοστρόβιλο
Όσοι βρέθηκαν στην πορεία του ανεμοστρόβιλου βρέθηκαν στο λεγόμενα Bear`s Cage (κλουβί της αρκούδας). Οι κυνηγοί ανεμοστρόβιλων το αναφέρουν συχνά ως το πιο επικίνδυνο σημείο καθώς η βροχή και η χαμηλή νέφωση κρύβουν τον ανεμοστρόβιλο με αποτέλεσμα να είναι ορατός την τελευταία στιγμή, ξεπροβάλλοντας ξαφνικά μέσα από τη βροχή.
DSC 7342

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες ο ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε σαν υδροσίφωνας, μέσα στο Μεσσηνιακό κόλπο και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του βγαίνοντας στην ξηρά στη δυτική παραλία. Κατέστρεψε δέντρα και κολόνες φωτισμού και ηλεκτρισμού, μέχρι που βρέθηκε σε πολυσύχναστο σημείο. Διασταύρωσε τη Νέα Είσοδο λίγο πριν τη γέφυρα του τρένου, αφήνοντας μεγάλες ζημιές στην αντιπροσωπία της OPEL και γειτονικά καταστήματα, στοιβάζοντας τα αυτοκίνητα που υπήρχαν απ`έξω.
DSC 7351
Πέρασε το δρόμο ρίχνοντας κολόνες φωτισμού και ανατρέποντας μια νταλίκα.
DSC 7344
 
 
Αφού κατέστρεψε ένα ακόμα κατάστημα, ξερίζωσε δέντρα και έκανε ζημιές σε παρακείμενο σπίτι, "ανέβηκε¨προς την Αθηνών. Στο δρόμο το βρέθηκε εργοστάσιο ξυλείας που έχασε σχεδόν όλη τη στέγη. Στάση του Αστικού Κτελ βρέθηκε 150μ μακρυά, ενώ μεγάλη καταστροφή υπέστη το νεκροταφείο Ασπροχώματος, όπου τα μνήματα είναι στην πλειοψηφία τους κατεστραμμένα.
tifwnas15
 
 
Πριν το εργοστάσιο του Καρέλια προκλήθηκε καραμπόλα 5 αυτοκινήτων, όταν το πρώτο αυτοκίνητο φρέναρε απότομα στην προσπάθεια του να αποφύγει καλώδια ηλεκτροδότησης και λαμαρίνες που έπεφταν στο δρόμο.
DSC 7331
 
Σύμφωνα με την έκταση των ζημιών σε κατασκευές και βλάστηση εκτιμάται ότι ο ανεμοστρόβιλος ήταν κατηγορίας 2 στην Κλίμακα Φουτζίτα. Οι άνεμοι σε ανεμοστρόβιλο κατηγορίας 2 πιάνουν ταχύτητες από 180 έως 250 km/hr.
Στην πόλη της Καλαμάτας έπεσε για λίγα λεπτά χαλάζι, ενώ η ραγδαιότητα βροχής έφτασε τα 80.6 mm/hr.

Σχόλια   

 
+3 #1 snowlover 21-09-2015 18:23
Φοβερές εικόνες, Κώστα! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση