Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 243 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Νέα Ισχυρή Καταιγίδα έπληξε την Πόλη της Καλαμάτας

Ισχυρή Καταιγίδα έπληξε την Πόλη της Καλαμάτας

DSC 0020
 
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη της Καλαμάτας τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα ξεκίνησαν στις 04:00, με βροχή μέτριας έντασης και ισχυρούς Ν-ΝΑ ανέμους που έφταναν σε ριπές τα 6 μποφόρ στο Κέντρο και τα 7 μποφόρ σε Νησάκι και Λιμάνι. Με την εξασθένιση των ανέμων αυξήθηκε η ραγδαιότητα της βροχής. 140.0 mm έπεσαν στο κέντρο της πόλης σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, με ραγδαιότητες που έφτασαν ακόμα και τα 397.2 mm/hr στο μετεωρολογικό σταθμό στο Λιμάνι.
 
chart
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά μέρη της πόλης. Το νερό ανέβηκε τα πεζοδρόμια και μπήκε σε σπίτια, μαγαζιά και υπόγεια, ενώ πολλές ταράτσες πλημμύρισαν με αποτέλεσμα το νερό να βρει διέξοδο από τα κλιμακοστάσια.
Το ύψος του υετού ανέβηκε με κάποιες μπόρες που ακολούθησαν και σταμάτησε στα 154.8 mm. Μαζί με τα 60.4 mm της προηγούμενης ημέρας έφτασε τα 215.0 mm σε λιγότερο από 24 ώρες.
 
Rain
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Από τη δύναμη του νερού παρασύρθηκαν αυτοκίνητα. 
 
14224962
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Δυστυχώς Οι νεκροί είναι ήδη επίσημα 3 . Μια γυναίκα 62 ετών στο Πήδημα. Ένας ηλικιωμένος 90 ετών έχασε τη ζωή του στη Θουρία, όταν το ρέμα μπήκε στο υπόγειο του σπιτιού του όπου κοιμόταν με αποτέλεσμα να πνιγεί. Με τον ίδιο τρόπο βρήκε τραγικό θάνατο και μια γυναίκα στην περιοχή της Καλαμάτα στην οδό Αθηνών.
 
Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις παρουσιάζονται προβλήματα στα δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, με το νερό να βγαίνει από τις βρύσες λασπομένο, ενώ κάποιες περιοχές έμειναν νωρίς το πρωί χωρίς ρεύμα.
 
 7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Παρόμοια φαινόμενα προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας με αρκετούς σταθμούς να ξεπερνούν ή να πλησιάζουν τα 100 χιλιοστά. Οι ταμιευτήρες του Νέδοντα Νέδουσα και Νιοχώρι ξεπέρασαν τα 150.0 mm, με αποτέλεσμα να φουσκώσει ο Νέδοντας.
 
Και στη Μάνη καταγράφηκαν πάνω από 100.0 mm, με αποτέλεσμα στη Στούπα να παρασυρθούν αυτοκίνητα και να καταλήξουν στη θάλασσα.
 
1
 
 
 

Σχόλια   

 
+2 #1 snowlover 07-09-2016 14:32
Κώστα πολύ χρήσιμο το άρθρο σου.
Δυστυχώς οι ευχές μας δεν έπιασαν για "αναίμακτη" κακοκαιρία. Ας ελπίσουμε οι υπεύθυνοι για τη ρυμοτομία κάθε περιοχής να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα αυτά που συνέβησαν και να διορθώσουν σημαντικές κακοτεχνίες που σε συνδυασμό μα την κακοκαιρίας οδηγούν σε τέτοια θλιβερά γεγονότα.
Παράθεση
 
 
+1 #2 Κώστας Καλαμάτα 07-09-2016 23:51
Δεν μπορεις να ριξεις ευθυνες σε κσποιον με τετοια νουμερα. Δεν αποροφαται τοσο νερο απο αγωγους ομβριων και υδροροες
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση