Δε05202024

Last updateΚυ, 19 Μαϊ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Θεσσαλία Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας επόμενες ώρες και αύριο 29/2/2012

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας επόμενες ώρες και αύριο 29/2/2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 / 2 / 2012

<< ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ >>

n629093895 565071_3629

(στη φωτογραφία το Γαρδίκι Τρικάλων το φθινόπωρο )

Τις επόμενες ώρες θα διατηρηθεί ο αίθριος καιρός σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της Θεσσαλίας ,με λίγες νεφώσεις θα πυκνώσουν πρόσκαιρα κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα ,ενώ εξαίρεση θα αποτελούν τα ανατολικά παράλια του νομού Μαγνησίας (και στο Πήλιο ,οι ανατολικά προσήνεμες περιοχές ) και οι Σποράδες όπου θα εκδηλώνονται παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα .Στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στην Σκόπελο ,την Αλόννησο και την Σκύρο ,με τις χιονοπτώσεις να παίρνουν πιο έντονο χαρακτήρα κατά περιόδους στην Αλόννησο και στην Σκύρο κυρίως μετά τα μεσάνυχτα και όσο θα πλησιάζουμε προς το ξημέρωμα της Τετάρτης .

Την Τετάρτη 29/2/2012 ο καιρός στη Θεσσαλία θα ξεκινήσει με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια . Τις πρώτες πρωινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται μόνο στην Αλόννησο και την Σκύρο ,φαινόμενα που θα έχουν σταματήσει μέχρι το μεσημέρι (12πμ-1μμ) και παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλες τις περιοχές .        

Τις πρώτες απογευματινές ( από τις 5μμ και έπειτα ) υπάρχει πιθανότητα οι νεφώσεις να αυξηθούν εκ νέου κυρίως στα ανατολικά τμήματα του διαμερίσματος και υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά ορεινά του νομού Λαρίσης πάνω από τα 1200m και στο Πήλιο πάνω από τα 1300m και τοπικά ασθενείς βροχοπτώσεις στις Σποράδες .

Τα φαινόμενα μέχρι τις 8μμ θα έχουν σταματήσει στο μεγαλύτερο μέρος του διαμερίσματος και θα περιοριστούν στο νομό Μαγνησίας ( ανατολικά προσήνεμα του Πηλίου και περιοχές ανατολικά και νοτιοανατολικά του Όρους Όθρυς ) και στα ανατολικά του νομού Λαρίσης ( ανατολικά τμήματα του Κίσαβου πρόσκαιρα και κυρίως τα ανατολικά προσήνεμα του Μαυροβουνίου ) όπου θα εκδηλώνονται βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700m-800m .

Παράλληλα από εκείνη την ώρα και έπειτα (μετά τις 9μμ)  η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου πτώση και οι χιονοπτώσεις στο νόμο Μαγνησίας και στα ανατολικά του νομού Λαρίσης θα σημειώνονται μέχρι τις 1πμ από τα 500m-600m και πάνω , ενώ μετά τις 1πμ και όσο θα βαδίζουμε προς το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται πάνω από τα 100m-200m. Πρόσκαιρη νιφαδόπτωση υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί και στην πολύ του Βόλου μεταξύ 2πμ-4πμ . Μετά τις 5πμ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά στις παραπάνω περιοχές και στα βορειοτέρα τμήματα θα σταματήσουν .Τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα προς τις Σποράδες και έτσι , τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά προσήνεμα του Πηλίου και στις Σποράδες θα σημειώνονται βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους ισχυρές πάνω από τα 200m .

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης ( μετά τις 1μμ-2μμ ) θα εξασθενήσουν σταδιακά ,αλλά διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του Πηλίου και στις Σποράδες με τη διάφορα ότι οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 500m και πάνω .

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 2 -3 bf αρχικά και από το μεσημέρι (μετά τις 4μμ-5μμ) εντάσεως 5-6 bf και στα ανατολικά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από Β-ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 bf αρχικά αλλά από το μεσημέρι (μετά τις 4μμ-5μμ) θα ενταθούν και θα φτάσουν τα 7-8 bf και τοπικά έως και 9 bf.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από το μεσημέρι αλλά θα πέσει σημαντικά από τις βραδινές ώρες πάλι .

<< ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ >>

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ   -5 °C … +10 °C

ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ   -6°C +9 °C

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ -5°C …+9 °C

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ -5 °C … +11 °C

                                                    [ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ] ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(george_pap)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση