Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 152 καιρόφιλοι και 3 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Τρ03192024

Last updateΔε, 18 Μαρ 2024 10pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Ανάλυση Κακοκαιρία Προ Των Πυλών - Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 11/01-12/01/2018

Κακοκαιρία Προ Των Πυλών - Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 11/01-12/01/2018

DSC 0183 copy
Αλλάζει ο καιρός μετά από την παρατεταμένη σχετική καλοκαιρία με τις τοπικά πυκνές όμως ομίχλες, την αυξημένη υγρασία και την συνεχόμενη νέφωση που κάλυπτε πολλές περιοχές της χώρας.
Ασθενείς βροχές κατά βάση έχουν ήδη αρχίσει να σημειώνονται στην δυτική χώρα, κυρίως στην Ήπειρο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα.
Μετά το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με βροχές και καταιγίδες. Πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια στις κεντρικές περιοχές , Στερεά Ελλάδα (βραδυνές μεταμεσονύκτιες ώρες), Κυκλάδες και δυτική Κρήτη και την Πελοπόννησο κυρίως τα δυτικά τα νότια και τα ανατολικά της τμήματα.

 

Αναλυτικά:
Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, πιθανώς την κεντροανατολική Στερεά, το κεντρικό, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο έως τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς κατά βάση βροχές στην βόρεια Ελλάδα, μέτριας έντασης στα ανατολικά τμήματα της Θράκης. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο πάνω από τα 900-100 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς στα κεντρικά και βόρεια και μόνο στα δυτικά , την θάλασσα των Κυθήρων και την δυτική Κρήτη θα πνέουν από δυτικά διευθύνσεις με ένταση 6 και τοπικά ίσως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 05 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 09 έως 14 βαθμούς και στο Αιγαίο από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Να σημειώσουμε εδώ πως ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου από τις βραδυνές ώρες στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα ισχυρά φαινόμενα θα παραμείνουν στα Δωδεκάνησα έως το ξημέρωμα της Παρασκευής.

 

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά , τα βορειοανατολικά της Θράκης και το ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα δυτικά και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά. Θα έχουν έντονο κατά τόπους χαρακτήρα και διάρκεια ειδικά στην δυτική και νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά, έως και τα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Κατερίνης και νοτιότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο πάνω από τα 1300 μέτρα οι οποίες θα είναι πυκνές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στα κεντρικά από ανατολικές-βορειοανατολικές 5-6 μποφόρ, στα νότια από νοτιοδυτικές 4-5 μποφόρ και στα δυτικά από νοτιοανατολικές 5-6 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά του Ιονίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ώς προς τις μέγιστες τιμές της.
 
Αττική
Tην Πέμπτη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο καιρός στη συνέχει θα βελτιωθεί, για να επιδεινωθεί εκ νέου τις βραδυνές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα νότια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την θερμοκρασία να ανεβαίνει το μεσημέρι στους 15 το πολύ βαθμούς Κελσίου.
Για την Παρασκευή προβλέπεται καλός καιρός στην αρχή της ημέρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη
Tην Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχές (ψεκάδες) μέσα στην ημέρα. Ομίχλες τις πρωινές και βραδυνές ώρες τοπικά πυκνές. Οι άνεμοι ασθενείς με την θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 10-11 βαθμούς Κελσίου.
Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέτριας έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Πέμπτης.

 

Επιμέλεια άρθρου: Akis Meteo

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση