Meteoclub.gr

Cretaforce

fb icon  twitter-icon2

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 340 καιρόφιλοι και 24 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Τρ02212017

Last updateΔε, 20 Φεβ 2017 6pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική

Πρόγνωση Αττικής

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

stormyweather

Με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες θα ξεκινήσει η μέρα Τρίτη 24/1 για όλο τον νομό από τις πρώτες πρωινές ώρες κιόλας. Τα φαινόμενα στις ανατολικές παράκτιες περιοχές της Αττικής φαίνεται πως θα έχουν έντονο χαρακτήρα ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων περιμένουμε από το μεσημέρι και έπειτα με περιορισμό των βροχοπτώσεων στα ανατολικότερα τμήματα και σταδιακή παύση τους μέχρι το απόγευμα. Τη νύχτα ο καιρός αναμένεται να ανοίξει αρκετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν  τα ξημερώματα από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή τους μέσα στην ημέρα σε βόρειους – βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

 

Επιμέλεια: Στέφανος Κουκουσιάνος ( Weatherman1

 

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

cloudy 002

Άστατος θα καταστεί ο καιρός στον νομό τη Τρίτη 17/1 από το πρωί μέχρι και το βράδυ με νεφώσεις και τοπικές βροχοπτώσεις που τις πρωινές ώρες πιθανότατα να είναι έντονες. Γενικά η ημέρα θα κυλήσει με αρκετή συννεφιά τοπικές βροχοπτώσεις ενώ παράλληλα μπορεί να έχουμε πρόσκαιρα σπασίματα του καιρού ( ανοίγματα δηλαδή ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Επιμέλεια: Στέφανος Κουκουσιάνος ( Weatherman1 ) 

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

sunny and clouds

Καλός προβλέπεται να κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη 12/1 στον νομό Αττικής με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μαλακώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το κρύο των προηγούμενων ημερών. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα υπάρξουν τις πρωινές ώρες αλλά γρήγορα θα παραχωρήσουν τη θέση τους στον γαλανό ουρανό επικρατώντας ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και έπειτα.

Επιμέλεια: Στέφανος Κουκουσιάνος ( Weatherman1 )

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Cloudy sunny

Με αρκετές νεφώσεις θα ξεκινήσει το σκηνικό του καιρού για την Αττική από το πρωί της Δευτέρας 23/1 , ωστόσο θα υπάρχουν μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας που όσο προχωράει η μέρα θα μικραίνουν, για να δώσουν τελικά τη θέση τους στη συννεφιά. Από το μεσημέρι και έπειτα περιμένουμε γενικά κλειστό καιρό και σταδιακή έναρξη τον φαινομένων ( βροχοπτώσεις ) αρχικά τοπικού χαρακτήρα αλλά από το απόγευμα και έπειτα θα γενικευτούν σε όλον το νομό, ενώ από το βράδυ θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ,  σταδιακή εξασθένηση τους αναμένουμε  από το μεσημέρι και μετά.

Την Τρίτη 24/1 περιμένουμε έντονες βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες στον νομό.

Επιμέλεια: Στέφανος Κουκουσιάνος ( Weatherman1

Νέα σημαντική μεταβολή του καιρού - περιληπτική εκτίμηση καιρού Ελλάδος και γενική πρόγνωση Αττικής για το διήμερο Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός βελτιώθηκε αισθητά στη χώρα μας, η ψυχρή εισβολή με το όνομα «Αριάδνη» η οποία στροβιλιζόταν την τελευταία εβδομάδα πάνω από τη Βαλκανική χερσόνησο στέλνοντας διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας στη χώρα μας σταδιακά εκφυλίστηκε και επικράτησαν ήπιες αντικυκλωνικές συνθήκες. Έτσι, το ψύχος που για μεγάλο διάστημα απασχόλησε το σύνολο της χώρας με ακραίες πολικές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια, χιονοπτώσεις παροδικά ισχυρές και σημαντικές έως ακραίες κατά τόπους χιονοστρώσεις σχεδόν σε όλη την επικράτεια και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα, σταδιακά περιορίστηκε στον ηπειρωτικό κορμό όπου κατά τόπους ευνοήθηκε ο εγκλωβισμός των χαμηλών θερμοκρασιών, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ τα φαινόμενα απουσίασαν σε όλη τη χώρα.

ΝΕΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ωστόσο, το διάλειμμα αυτό του καιρού ήταν πρόσκαιρο καθώς νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που λαμβάνει χώρα στην κεντρική Μεσόγειο στέλνει διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας από τα δυτικά. Ἠδη από το Σάββατο παροδικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες το επέτρεψαν σημειώθηκαν κατά τόπους, με νέο γύρο ισχυρότερων και γενικευμένων φαινομένων να αναμένεται μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Αιτία για την επιδείνωση του καιρού είναι η κάθοδος μιας short-wave trough στην κεντρική Μεσόγειο, λόγω της αλληλεπίδρασης της Ατλαντικής ροής των βαρομετρικών χαμηλών του Καναδικού λοβού του πολικού στροβίλου με τον Αζορικό αντικυκλώνα. Γενικά, το μοτίβο της κυκλοφορίας στην Ευρώπη δεν αλλάζει σημαντικά, καθώς παραμένει μεσημβρινό αφορώντας όμως τα πιο κεντρικά και δυτικά τμήματα της ηπείρου, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εβδομάδες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν αλλεπάλληλες καταβάσεις αυλώνων στην ανατολική Ευρώπη, και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας. Έτσι η χώρα μας έχει εισέλθει ήδη σε καθεστώς νοτιάδων και βροχών, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να περιορίζονται μόνο στις ορεινές περιοχές και στη βόρεια Ελλάδα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η βίαιη κίνηση της short-wave trough οδήγησε σε κυκλογένεση στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αδριατικής η οποία όμως γρήγορα μέσα στο Σάββατο εκφυλίστηκε ανατολικά. Ταυτόχρονα όμως, και καθώς ένας βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται εγκατεστημένο στη Σκανδιναβική χερσόνησο στροβιλίζεται καθ’ υπόδειξη του πολικού στροβίλου, νέα κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών θα παρατηρηθεί περίπου στην ίδια περιοχή (κόλπος της Γένοβας) με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέου πιο οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο μάλιστα αποκόπτεται από τη γενικότερη ροή των συστημάτων στη Γηραιά ήπειρο. Η μεταφορά των ψυχρών αερίων μαζών φτάνει μέχρι τα βόρεια σύνορα της χώρας μας και σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής και στο σύνολο σχεδόν της βόρειας Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη ύφεση θα στροβιλίζεται αργώς εξασθενούμενη στην κεντρική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, στέλνοντας μέτωπα κακοκαιρίας προς τη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Ας επικεντρωθούμε όμως στο διήμερο Κυριακή-Δευτέρα.

gfs 0 30

gfs 0 54

gfs 0 30 2

gfs 0 48 copy copy

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξημερώσει η Κυριακή σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Τοπικές νεφώσεις θα απασχολήσουν τα νοτιότερα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, όπου αυτές θα δίνουν παροδικές βροχές τοπικά αξιόλογης έντασης. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του ηπειρωτικού κορμού, και μονάχα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη θα επιμένουν κάποιες νεφώσεις δίνοντας τοπικά και ασθενή φαινόμενα. Γρήγορα όμως μέσα στο απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά θα εισβάλλουν νέες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώνουν και πρώτα στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο θα δώσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά ίσως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα πρέπει να έχουν επεκταθεί στο σύνολο του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου αλλά και βορειότερα στον ηπειρωτικό κορμό, ενώ μέσα στη νύχτα προς τη Δευτέρα και σταδιακά προς το πρωινό της Δευτέρας θα πρέπει να απασχολήσουν και τμήματα της βόρειας χώρας.

Μάλιστα, οι χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια τμήματα θα επιτρέψουν τη μετατροπή των βροχοπτώσεων σε χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αλλά πιθανόν και σε κάποια πεδινά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει αρκούντως σημαντική θερμοκρασιακή υποστήριξη στο ισοβαρικό ύψος των 500 mb και τα επίπεδα παγοποίησης ανέρχονται σε επίπεδα απαγορευτικά για ορισμένες παραθαλάσσιες περιοχές, το παιχνίδι των χιονοπτώσεων σε πεδινές περιοχές θα κριθεί εντέλει σε τοπικές λεπτομέρειες, π.χ. η επικράτηση ΒΔκών ανέμων στην κοιλάδα του Αξιού θα μπορούσε να ταπεινώσει τη θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα για χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η προϋπάρχουσα χιονοκάλυψη η οποία σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας διατηρείται σε σημαντικό βαθμό. Πάντως, μέσα στη νύχτα και το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σε όποια μορφή κι αν εκδηλωθούν, αναμένεται να έχουν τοπικά πολύ αξιόλογη ένταση και σε αυτό συμβάλλει η δημιουργία κλειστού κέντρου χαμηλών πιέσεων στο βόρειο Αιγαίο, καθώς η γενικότερη διαταραχή κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά. Η ακριβής κίνηση του συγκεκριμένου κέντρου στο nowcast αναμένεται να λύσει όλες τις απορίες σχετικά με το παιχνίδι των χιονοπτώσεων στις πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα μεταφράζονται σε χιονοπτώσεις και στα ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

GFSOPIT18 39 1

Σταδιακά μέσα στην Κυριακή θα εδραιωθεί ένα νότιο ρεύμα εντάσεως 5-6, τοπικά 7 bf στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατούν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 4-5, τοπικά και 6 bf, επιπλέον ενισχυόμενοι από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή από τα επίπεδα των τελευταίων ημερών στα περισσότερα τμήματα πλην της βόρειας χώρας και τμημάτων της κεντρικής, όπου αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας. Ιδιαίτερα σε περιοχές με χιονοσκεπές έδαφος, η όποια ξαστεριά θα ευνοήσει σημαντικά τη θερμοκρασιακή αναστροφή. Έτσι, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς κατά μέσο όρο στα παράκτια τμήματα και στο Ιόνιο, στα βόρεια αλλά και στην ορεινή ζώνη της Κρήτης η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε αρκετές ημιορεινές και ορεινές ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν για μια ακόμη ημέρα αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες. Πιο μαλακός ο καιρός στο Αιγαίο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 7 έως 15 βαθμούς.

44512491

44512494

untitled copy

untitled2

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Όπως προαναφέρθηκε, ήδη από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Δευτέρας, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα απασχολούν τα νότια, κεντρικά και βορειοδυτικά τμήματα με τοπικά πολύ αξιόλογο χαρακτήρα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε όλα τα ορεινά τμήματα αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Μέσα στο πρωί και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη, με τα χιόνια να εξακολουθούν να αφορούν τα ορεινά-ημιορεινά και υπό προϋποθέσεις και κάποιες πεδινές περιοχές (βλ. παραπάνω). Παράλληλα, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα πρέπει να υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και περιορισμός αυτών στα προσκείμενα στο Ιόνιο τμήματα, ενώ πιο τοπικές θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στο Αιγαίο. Αργά το μεσημέρι αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων και στη βόρεια Ελλάδα και περιορισμός στα πιο ανατολικά τμήματα και τη Θράκη, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα διατηρηθεί ένα άστατο μοτίβο με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα έχουν πιο συνεχή χαρακτήρα στο Ιόνιο και στα δυτικά παράκτια του ηπειρωτικού κορμού και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι συνθήκες αυτές αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι την αλλαγή της ημέρας.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔκοί με εντάσεις στα 5-6, τοπικά και 7 bf. Στο νότιο Αιγαίο αρχικά από παρόμοιες διευθύνσεις στα 6-7, τοπικά και 8 bf, με βαθμιαία σημαντική εξασθένιση το απόγευμα και το βράδυ. Στο βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθεί το βορειοανατολικό ρεύμα με εντάσεις στα 6-7, τοπικά 8 bf με μικρή εξασθένιση το απόγευμα και το βράδυ.

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθεί στα επίπεδα της Κυριακής. Μικρή πτώση μονάχα στη βόρεια χώρα ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κυριακή 15 & Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με τοπικές αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Μέσα στο μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν από τα δυτικά-νοτιοδυτικά και από αργά το απόγευμα αναμένονται τα πρώτα φαινόμενα (ασθενείς βροχές) στο Σαρωνικό και τη δυτική Αττική. Μέσα στο βράδυ τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν σημαντικά, ενώ αναμένεται εκδήλωση καταιγίδας κυρίως στα κεντρικά και δυτικά τμήματα, που τοπικά ίσως συνοδεύεται από χαλαζόπτωση.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις θα εξασθενήσουν μέσα στη νύχτα προς τη Δευτέρα και μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα πρέπει να έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές. Μέσα στην ημέρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις και σημαντικά διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14  καθ΄ όλη της διάρκεια του διημέρου. Στα βόρεια και δυτικά, καθώς και στα ορεινότερα τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί με πρόσκαιρη ενίσχυση αργά το βράδυ και στροφή σε Β-ΒΑκούς. Τη Δευτέρα θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις με βαθμιαία στροφή σε νότιους από αργά το βράδυ.

Update: Παρέλειψα να αναφέρω τις χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στην των ορεινών όγκων της ΒΔκής Αττικής, αρχικά από τα 800 περιπου μέτρα και πάνω, οι οποίες θα ξεκινήσουν από αργά το βράδυ της Κυριακής και θα περιοριστούν άνω των 1000  μέσα στη Δευτέρα.

* * *

Επιμέλεια: Μιχαήλ Καρδαμάκης (michail)

Μας "αποχαιρετά" ο χιονιάς - Στην κατάψυξη η χώρα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής για τις επόμενες ώρες + Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Λίγο πριν ξεκινήσουμε την πρόγνωση για τις επόμενες ώρες, ας πάρουμε μια «γεύση» από τον καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, φωτορεαλιστικά!!!

Η Πάρνηθα χιονισμένη... Λίγα, χαμηλά, νέφη (few clouds) που λέγονται (stratus δηλαδή στρώματα) στον ουράνιο θόλο τις μεσημβρινές ώρες, πίσω από το βουνό!!!

20170109_142724_copy_copy.jpg

Σταδιακή αύξηση χαμηλών νεφώσεων (stratocumulus δηλαδή στρωματοσωρειτών), νέφη άνευ σημασίας, αφού δε δίνουν φαινόμενα! Κάποιες φορές ίσως δώσουν ασθενείς μόνο βροχές!!!

20170109_152240.jpg

Μεσαία νέφη altocumulus δηλαδή υψισωρείτες, με κατακόρυφη ανάπτυξη, που δε δίνουν φαινόμενα! Το συνηθισμένο ύψος τους είναι στα 7.000-9.000 πόδια!!!

20170109_152251_copy.jpg

Κατακόρυφο βέλος: Τα μεσαία νέφη altocumulus έγιναν altostratus (υψιστρώματα), πάλι μεσαία, καλύπτοντας μεγάλη έκταση του ουρανού, σηματοδοτώντας την αλλαγή του καιρού τις προσεχείς ώρες!

Οριζόντιο βέλος: Λίγα χαμηλά stratocumulus (γκρίζα νέφη)!

20170109_162926.jpg

Βλέπουμε το κέντρο του χαμηλού (Low) να βρίσκεται μέσα στο Αιγαίο! Όπως γνωρίζουμε, η κίνηση σε ένα χαμηλό γίνεται με αντίθετη φορά, από ότι κινούνται οι δείκτες του ρολογιού! Καθώς το χαμηλό θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, θα αφήσει κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις ("υπολείμματα" της διαταραχής)!!

Χωρίς_τίτλο.png

Το χαμηλό θα "βαθύνει" λιγάκι (1009 hpa) στην Αττική, αλλάζοντας λίγο τον καιρό τις επόμενες ώρες!

Χωρίς_τίτλο_copy.png

Μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα το μεσημέρι!

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ_ΣΗΜΕΡΑ.png

Μέγιστες θερμοκρασίες αύριο το μεσημέρι!

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ_ΑΥΡΙΟ.png

Αυτήν την ώρα στο λεκανοπέδιο, υπάρχουν διάσπαρτες, χαμηλές, νεφώσεις (stratocumulus δηλαδή στρωματοσωρείτες), οι οποίες σταδιακά, θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα βορειο-ανατολικά της Αττικής, χωρίς φαινόμενα. Από το βράδυ (εκτιμώμενο διάστημα 9-11), δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα βορειο-ανατολικά τμήματα της Αττικής, στα σύνορα με την Εύβοια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι χιονοπτώσεις πιθανό να έχουν έως και μέτρια ένταση, στα συγκεκριμένα τμήματα!

Η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές χιονοπτώσεις στα βορειο-ανατολικά τμήματα, οι οποίες ίσως να επηρεάσουν και τις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές, νωρίς το πρωί. Ωστόσο, και πάλι οι εντάσεις θα είναι σχετικά μικρές (το πολύ μέτριας έντασης οι χιονοπτώσεις). Πάντως, μετά τις 9-11 το πρωί, τα φαινόμενα θα περιορίζονται ολοένα και περισσότερο και σταδιακά θα σταματήσουν. Μάλιστα, από τα νοτιο-δυτικά προς τα βορειο-ανατολικά, θα βγει ήλιος, με τοπικές μόνο νεφώσεις, προς το μεσημέρι και στη συνέχεια!

ΧΑΡΤΗΣ_ΜΕ_ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.png

ΠΡΟΣΟΧΗ για άλλη μια μέρα και πάλι στον παγετό (αρνητικές θερμοκρασίες), κυρίως στα βόρεια προάστια τις νυχτερινές και πρωινές ώρες!!!

Σημαντικές χιονοστρώσεις ΔΕΝ αναμένονται! Ίσως πρόσκαιρα παρατηρηθούν σε ευαίσθητες επιφάνειες (δέντρα/χόρτα) κυρίως στα βορειο-ανατολικά τμήματα τις πρωινές ώρες!

Επιμέλεια: Σπύρος Ζαπάντης (Weatherman)