Δε01232017

Last updateΔε, 23 Ιαν 2017 3am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Υπόλοιπη Ελλάδα

Λοιπές περιοχές

Πρόγνωση Καιρού Πάτρας 23-25/1 + Τάση Έπόμενων Ημερών

Πρόγνωση Καιρού Πάτρας 23-25/1+Τάση Επόμενων Ημερών


550 334 355220


Βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόμενο στην περιοχή της Νότιας Ιταλίας θα επηρεάσει την χώρα μας από αύριο το μεσημέρι αρχής γενομένης απο τα νοτιοδικά με βροχές,καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές (ενδεχομένως και ημιορεινές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης).


eur pressure gr 201701230900Αναλυτικά το πως θα επηρεαστεί η πόλη της Πάτρας

Δευτέρα 23/1:Νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά την διάρκεια των απογευματινών και βραδυνών ωρών της ημέρας.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-13oC και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5bf, ενώ στην περιοχή του Ρίου οι ριπές τους θα αγγίζουν τοπικά τα 7-8bf .

Τρίτη 24/1:Βροχές θα εκδηλώνονται κατά την διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας οι οποίες τοπικά δεν αποκλείεται να είναι έντονες κυρίως στα δυτικά τμήματα του ν.Αχαΐας.Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα.Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην γύρω ορεινή ζώνη του Παναχαϊκού όρους.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-14oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-5bf και στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου 7-8bf με σταδιακή εξασθένηση μέσα στην ημέρα.

Τετάρτη 25/1:Βελτιωμένος ο καιρός στην πόλη με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7-14oC και οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να είναι ανατολικών συνιστωσών στα 3-4bf και στο Ρίο τοπικά 6bf.

Τάση Επόμενων Ημερών:Βελτιωμένος φαίνεται να διατηρείται ο καιρός στην πόλη και την Πέμπτη, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κάποια νέα ψυχρή εισβολή το ερχόμενο Π-Σ-Κ της οποίας τα ακριβή χαρακτηριστικά δεν μπορούν ακόμη να προσδιοριστούν.Πάντως,σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία,φαίνεται πως τον πρώτο λόγο όσον αφορά τα φαινόμενα (χιονοπτώσεις) θα τον έχει η ανατολική χώρα.


Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης
&
Για το meteoclub.gr:Nick-Stormlover


Πρόγνωση καιρού για τις πόλεις Αιγίου-Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου-Αγρινίου-Καλαβρύτων από 20-1-17 έως 23-1-17.Καλοκαιρία μέχρι την Κυριακή στην Δυτική Ελλάδα ,νέα αλλαγή του καιρού με βροχές -καταιγίδες-χιόνια στα ορεινά από Δευτέρα

sun
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στην Δυτική Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.Από την Δευτέρα θα έχουμε νέα μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.Αναλυτικά στις πόλεις του Αιγίου-Καλαβρύτων-Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου-Αγρινίου θα επικρατήσουν οι εξής καιρικές συνθήκες.
Για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου προβλέπεται.
Παρασκευή 20-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 βαθμούς η ελάχιστη έως 13 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 21-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 βαθμούς η ελάχιστη έως 12 βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 22-1-17
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4  μποφώρ και η θερμοκρασία σχεδόν αμετάβλητη θα κυμανθεί από 5 βαθμούς η ελάχιστη έως 12 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 23-1-17
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5  μποφώρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου εδώ http://mesologgi.meteoclub.gr/
Για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται.
Παρασκευή 20-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 βαθμούς η ελάχιστη έως 11 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 21-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 22-1-17
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4  μποφώρ και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 23-1-17
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4  μποφώρ και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 6 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη του Αιγίου προβλέπεται.
Παρασκευή 20-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 21-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 9 βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 22-1-17
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4  μποφώρ και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 23-1-17
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους.Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4  μποφώρ και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη των Καλαβρύτων προβλέπεται.
Παρασκευή 20-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 βαθμούς η ελάχιστη έως 4 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 21-1-17
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 βαθμούς η ελάχιστη έως 6 βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 22-1-17
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4  μποφώρ και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από -3 βαθμούς η ελάχιστη έως 5 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 23-1-17
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους.Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4  μποφώρ και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από -3 βαθμούς η ελάχιστη έως 4 βαθμούς η μέγιστη.

Πρόγνωση καιρού για τις πόλεις Αιγίου-Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου-Αγρινίου-Καλαβρύτων από 17-1-17 έως 19-1-17.Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες-χιονοπτώσεις στα ορεινά.

lightning-11
Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Δυτική Ελλάδα και το επόμενο τριήμερο,με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις από τα 1100μ και πάνω.Αναλυτικά για τις πόλεις του Αιγίου-Καλαβρύτων-Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου-Αγρινίου προβλέπονται οι εξής καιρικές συνθήκες.
Για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου προβλέπεται.
Τρίτη 17-1-2017
Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανών ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  4 βαθμούς η ελάχιστη έως 9 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 18-1-17
Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανών ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  3 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 19-1-2017
Συννεφιά  βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανών ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  7 βαθμούς η ελάχιστη έως 12 βαθμούς η μέγιστη.Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου εδώ http://mesologgi.meteoclub.gr/
Για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται.
Τρίτη 17-1-2017
Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες .Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Παναιτωλικό Όρος από τα 1000μ και πάνω.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  2 βαθμούς η ελάχιστη έως 7 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 18-1-17
Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανών ισχυρές.Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Παναιτωλικό Όρος από τα 1000μ και πάνω.Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  3 βαθμούς η ελάχιστη έως 7 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 19-1-2017
Συννεφιά  βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανών ισχυρές.Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Παναιτωλικό Όρος από τα 1100μ και πάνω .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  5 βαθμούς η ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη του Αιγίου προβλέπεται.
Τρίτη 17-1-2017
Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες .Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Παναχαικο Όρος από τα 1000μ και πάνω καθώς και στο Όρος Κλωκός.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  3 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 18-1-17
Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες .Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Παναχαικο Όρος από τα 1000μ και πάνω καθώς και στο Όρος Κλωκός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  3 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 19-1-2017
Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες .Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Παναχαικο Όρος από τα 1200μ και πάνω καθώς και στο Όρος Κλωκός .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  5 βαθμούς η ελάχιστη έως 11 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη των Καλαβρύτων προβλέπεται.
Τρίτη 17-1-2017
Συννεφιά με χιονοπτώσεις .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  -6 βαθμούς η ελάχιστη έως 0 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 18-1-17
Συννεφιά με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά περιόδους .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  -4 βαθμούς η ελάχιστη έως 2 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 19-1-2017
Συννεφιά με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κατά περιόδους .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  -3 βαθμούς η ελάχιστη έως 3 βαθμούς η μέγιστη.

Πρόγνωση Ηπείρου 11-1-2017

pc130006 20101213 2042811597

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το χιονοχαμηλό <<Αριάδνη>> χάρισε πολλές συγκινήσεις τις τελευταίες ημέρες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.Μετά  απο πολλά χρόνια πόλεις και νησία όπως το Αγρίνιο, η Πάτρα, το Αίγιο, η Άρτα,η Πάργα,η Ζάκυνθος,η Ιθάκη είδαν αξιοπρεπή χιονόπτωση.Μερικές απο αυτές τις πόλεις είδαν και μεγάλα ύψη χιονιού.Όμως το κύριο χαρακτηριστικό της <<Αρίαδνης>> ήταν το πολικό ψύχος που κράτησε την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-2017

Η νέα μεταβολή του καιρού μας έρχεται απο απο τα δυτικά με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις αλλα και ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά τμήματα.Τα ξημερώματα αλλά και μέχρι τις πρωινές ώρες κυρίως χιονοπτώσεις θα εκδηλώθουν και σε μηδενικά υψόμετρα.Αυτό σημαίνει πώς πόλεις όπως η Άρτα,τα Ιωάννινα,η Πάργα και η Ηγουμενίτσα θα δούνε για κάποιες ώρες ισχυρή χιονόπτωση.Στην Άρτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της πόλης(κυρίως σε ευαίσθητες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα,γρασίδι κ.α).Μετά τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ημιορεινά κυρίως τμήματα(ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα με +/- 100 μέτρα πάνω στις εξάρσεις)και στα πεδινά θα σημειώνονται ισχυρές βροχές ή χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

1.ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ.

2.Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

3.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.1.MΕΓΑΛΑ ΤΑ ΥΨΗ ΧΙΟΝΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ.

2.ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΥΨΗ ΧΙΟΝΙΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ.

3.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΩΣ ΜΕΤΡΙΑ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ!!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-1-2017


ΑΡΤΑ:ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ  ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΠΙΘΑΝΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ!!ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΘΑ ΜΕΤΡΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΒΡΟΧΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΒΑ 1-3 ΜΠΟΦΟΡ.ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ.ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ(ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΠΙΚΑ).ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΒΑ 1-2 ΜΠΟΦΟΡ.

Πρόγνωση καιρού για τις πόλεις Αιγίου-Καλαβρύτων-Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου-Αγρινίου από 13-1-17 έως 16-1-17.Μεταβολή του καιρού στη Δυτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο με βροχές ,χιόνια στα ορεινά.

thunderstorm-oropos-ssbk
Χαλάει ο καιρός στην Δυτική Ελλάδα από τη Παρασκευή το βράδυ , με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές,τις τοπικές καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά.Την Κυριακή θα υπάρχουν πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης του καιρού, αλλά από το βράδυ θα έχουμε νέα μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη νέα  εβδομάδα με βροχές και χιόνια στα ορεινά, για την οποία θα σας ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα με νεώτερο άρθρο μας.
Για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου προβλέπεται.
Παρασκευή 13-1-2017
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 11 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 14-1-2017
Βροχές και καταιγίδες αρχικά ,αλλά από αργά το απόγευμα θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 12 βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 15-1-2017.
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 βαθμούς η ελάχιστη έως 11 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 16-1-2017
Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους έντονες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔκές διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 βαθμούς η ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη.Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου εδώ http://mesologgi.meteoclub.gr/
Για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται.
Παρασκευή 13-1-2017
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 14-1-2017
Βροχές και καταιγίδες αρχικά αλλά από αργά το απόγευμα θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 11 βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 15-1-2017.
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 βαθμούς η ελάχιστη έως 9 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 16-1-2017
Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους έντονες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔκές διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 7 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη του Αιγίου προβλέπεται.
Παρασκευή 13-1-2017
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ αργά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 βαθμούς η ελάχιστη έως 6 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 14-1-2017
Βροχές και καταιγίδες με χιονοπτώσεις στα ορεινά αρχικά, αλλά από αργά το απόγευμα θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 7 βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 15-1-2017.
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 16-1-2017
Βροχές και καταιγίδες με χιονοπτώσεις στα ορεινά , κατά περιόδους έντονες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔκές διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 9 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη των Καλαβρύτων προβλέπεται.
Παρασκευή 13-1-2017
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ αργά θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 βαθμούς η ελάχιστη έως 1 βαθμούς η μέγιστη.
Σάββατο 14-1-2017
 Χιονοπτώσεις  αρχικά, αλλά από αργά το απόγευμα θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 βαθμούς η ελάχιστη έως 1  βαθμούς η μέγιστη.
Κυριακή 15-1-2017.
Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν  χιονοπτώσεις .Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 βαθμούς η ελάχιστη έως 2 βαθμούς η μέγιστη.
Δευτέρα 16-1-2017
 Χιονοπτώσεις  κατά περιόδους έντονες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔκές διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 βαθμούς η ελάχιστη έως 0 βαθμούς η μέγιστη.

Πρόγνωση καιρού για τις πόλεις Αιγίου-Καλαβρύτων-Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου-Αγρινίου από 9-1-2017 έως 12-1-2017.Αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια στην Δυτική Ελλάδα.Πρόσκαιρη αλλαγή από Τετάρτη με συννεφιά-βροχές -χιόνια από τα 300μ και κυρίως στην Αιγιάλεια.

snowwmountain
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Δυτική Ελλάδα, αλλά θα είναι πρόσκαιρη γιατί από την Τετάρτη  θα έχουμε νέα μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές βροχές,  τα χιόνια από τα 300μ και πάνω και τις χαμηλές θερμοκρασίες.Από την νέα κακοκαιρία θα επηρεαστεί κυρίως η επαρχία της Αιγιάλειας.Αναλυτικά στις πόλεις Αιγίου-Καλαβρύτων-Ιεράς Πόλεως Μεσολογίου-Αγρινίου θα επικρατήσουν οι εξής καιρικές συνθήκες.
Για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου προβλέπεται.
Δευτέρα 9-1-2017
Αρχικά θα έχουμε αραιή συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζει να πυκνώνει.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 βαθμούς η ελάχιστη έως 5 βαθμούς η μέγιστη.
Τρίτη 10-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 βαθμούς η ελάχιστη έως 7 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 11-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή με πιθανότητα για τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 12-1-2017
Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη.Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου εδώ http://mesologgi.meteoclub.gr/
Για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται.
Δευτέρα 9-1-2017
Αρχικά θα έχουμε αραιή συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζει να πυκνώνει.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 βαθμούς η ελάχιστη έως 3 βαθμούς η μέγιστη.
Τρίτη 10-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 βαθμούς η ελάχιστη έως 5 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 11-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή με πιθανότητα για τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 βαθμούς η ελάχιστη έως 6 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 12-1-2017
Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη του Αιγίου προβλέπεται.
Δευτέρα 9-1-2017
Αρχικά θα έχουμε αραιή συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζει να πυκνώνει και αργά το βράδυ θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις από τα 300μ και πάνω.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 βαθμούς η ελάχιστη έως 3 βαθμούς η μέγιστη.
Τρίτη 10-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Ανατολική Αιγιάλεια.Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 300μ και πανω.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 βαθμούς η ελάχιστη έως 5 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 11-1-2017
 Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά περιόδους.Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τα 600-700μ περίπου.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 12-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Για την πόλη των Καλαβρύτων προβλέπεται.
Δευτέρα 9-1-2017
 Συννεφιά  με χιονοπτώσεις κατά περιόδους.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 βαθμούς η ελάχιστη έως -3 βαθμούς η μέγιστη.
Τρίτη 10-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 βαθμούς η ελάχιστη έως -2 βαθμούς η μέγιστη.
Τετάρτη 11-1-2017
 Συννεφιά με τοπικές χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 βαθμούς η ελάχιστη έως -1 βαθμούς η μέγιστη.
Πέμπτη 12-1-2017
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 βαθμούς η ελάχιστη έως 0 βαθμούς η μέγιστη.