Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 163 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στην Αττική + Πρόγνωση για Πέμπτη 29/01/2015

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στην Αττική + Πρόγνωση για Πέμπτη 29/01/2015

night-rain
 
Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη κεντρική και νότια Ελλάδα , με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες αλλά και την ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.
 
Ο παρών καιρός με τις αραιές , αλλά προοδευτικά αυξανόμενες νεφώσεις , θα αντικατασταθεί από τον πιο βαρύ νεφοσκεπή ουρανό μέσα στις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς τη Πέμπτη.
Κύριο αίτιο μιας ακόμα διαταραχής , είναι το εκτεταμένο αλλά στάσιμο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη περιοχή της Ιταλίας το οποίο στροβιλίζεται τις τελευταίες 72 ώρες δίνοντας φαινόμενα κατά κύμματα σε περιοχές της δυτικής (νοτιοδυτικής) - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
 
Για τις επόμενες ώρες στην Αττική έως και τα μεσάνυχτα:
Νεφελώδης ως επι το πλείστον ο καιρός στα περισσότερα τμήματα του νομού με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια του λεκανοπεδίου ή και τη βόρεια Αττική. Από τις βραδυνές ώρες και περίπου 2 με 3 ώρες πριν τα μεσάνυχτα (μεταξύ 21.00 - 00.00) θα αρχίσουν να σημειώνονται οι πρώτες βροχές στα δυτικά - νοτιοδυτικά τμήματα του νομού , ενώ όσο προχωράμε προς τα μεσάνυχτα και μετέπειτα οι βροχές θα επεκταθούν σε όλα τα τμήματα του νομού. Επιπλέον μετά τα μεσάνυχτα αναμένουμε πρόσκαιρες καταιγίδες ανοιχτά του Σαρωνικού κόλπου , σε Αίγινα , νότια - ανατολική Αττική , ίσως και μέσα στο λεκανοπέδιο. Για τη νότια και ανατολική Αττική τα φαινόμενα ίσως να είναι έντονα με πιθανή συνοδεία χαλαζόπτωσης.
Οι άνεμοι από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφώρ. Το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς - βορειοανατολικούς με τάση ενίσχυσης.
 
Πέμπτη 29/01/2015:
Από το ξημέρωμα ο βροχερός καιρός θα συνεχίσει να υφίσταται κυρίως σε κεντρικά και σε όλα τα ανατολικά τμήματα του νομού (βορειοανατολικά / νοτιοανατολικά) ενώ θα σημειώνονται και πρόσκαιρες καταιγίδες , περισσότερο στα βορειοανατολικά του νομού. Στη δυτική Αττική ο καιρός θα βελτιωθεί από το πρωί και θα επικρατούν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Παραμένει ο άστατος καιρός με όμβρους και μερικά σύντομα ανοίγματα του καιρού στην κεντροανατολική Αττική. Περαιτέρω βελτίωση από τις πρώτες βραδυνές ώρες με καθαρό νυχτερινό ουρανό.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφώρ.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση