Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 214 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Εκτακτα δελτία Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου και το Σάββατο 1η Ιουλίου- Αναλυτική πρόγνωση - Χάρτες

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου και το Σάββατο 1η Ιουλίου- Αναλυτική πρόγνωση - Χάρτες

heatwave-kafsonas

 

Σε κλοιό ισχυρού καύσωνα βρίσκεται η χώρα μας από την μεταφορά των πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική στην κατώτερη τροπόσφαιρα και ο νέος μήνας , ο Ιούλιος δείχνει τα πραγματικά καλοκαιρινά του δόντια. Σε μερικές πόλεις της Ελλάδας όπως και εντός της Αθήνας το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που καταγράφηκαν από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς:
Ελευσίνα:  45,3C  (EAA)
Λάρισα:      44,7C
Ασπρόπυργος: 44,6C (EAA)
Σπάρτη:      44,4C (EAA)
Άγιοι Θεόδωροι (Κορινθία) 44,1C (ΕΑΑ)
Λαμία:         43,6C

Ακόμα και μέσα στην Αθήνα η θερμοκρασία έφτασε τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου στη Ν.Φιλαδέλφια και το Θησείο.


Για το Σάββατο 1η Ιουλίου ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Στο Ιόνιο το μέτριο βορειοδυτικό ρεύμα θα συνεχίσει να διατηρεί τη θερμοκρασία στα όρια του καύσωνα τις περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων , όπως αντίστοιχα και στο Αιγαίο.
Στις ηπειρωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στον κάμπο της Θεσσαλίας , το θερμόμετρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να φτάσει τοπικά τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου κυρίως στη Λάρισα , τη Καρδίτσα και τον Βόλο.
Στη Στερεά Ελλάδα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της , με το θερμόμετρο να φτάνει τοπικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι και το απόγευμα.
Στη Πελοπόννησο οι περιοχές που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου θα είναι η Σπάρτη , πιθανώς η Καλαμάτα , το Άργος και το Ναύπλιο , όπου δεν αποκλείεται να φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου. 
Στη Μακεδονία οι μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου θα σημειωθούν στα κεντρικά και ανατολικά ενδοηπειρωτικά τμήματα.

Οι θερμές αέριες μάζες θα διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι με το θερμόμετρο να φτάνει τοπικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία , Στερεά Ελλάδα , τη Μακεδονία και τη Πελοπόννησο.


Από τη Κυριακή το απόγευμα και από τα δυτικά θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με την (επικίνδυνη για τα δάση) ενίσχυση των δυτικών ανέμων και μέχρι τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα της. Έως και την Κυριακή όμως μπορούμε να πούμε πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν την ατμόσφαιρα πραγματικά καυτή σε αρκετές πεδινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας.



Παρατίθενται οι προγνωστικοί χάρτες των μέγιστων θερμοκρασιών κατά προσέγγιση σε Ελλάδα και Αττική.

 

 

prognostikos-xartis-thermokrasias-ellada-01-07-2017



prognostikos-xartis-thermokrasias-attiki-01-07-2017

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση