Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 180 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Εκτακτα δελτία Ζήνων – Πράξη τελευταία. Ο μεσογειακός κυκλώνας επισκέπτεται την Φθιώτιδα. Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (Ισχύς: 19/11/17, 04:00-11:00)

Ζήνων – Πράξη τελευταία. Ο μεσογειακός κυκλώνας επισκέπτεται την Φθιώτιδα. Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (Ισχύς: 19/11/17, 04:00-11:00)

 

niilo isotalo 352745 768x512

 

   Ο μεσογειακός κυκλώνας (ή αλλιώς medicane) Ζήνων, που έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές και δυστυχώς κόστισε ζωές την εβδομάδα που μας πέρασε, φαίνεται πως θα διασχίσει (εξασθενημένος βέβαια) την περιοχή της Φθιώτιδας, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ο Ζήνων αυτή την στιγμή βρίσκεται στα ανοιχτά της Κέρκυρας (εικ. 1). Προς το βράδυ, ο κυκλώνας, θα πρέπει να έχει προσεγγίσει το κεντρικό Ιόνιο και μέσα στα ξημερώματα της Κυριακής να διέρχεται ,εξασθενημένος, πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα. Κατά συνέπεια, τις πρώτες πρωινές ώρες, θα πρέπει να έχει προσεγγίσει την περιοχή της Φθιώτιδας (εικ. 2). Συγκεκριμένα, η πορεία του κυκλώνα πάνω από την περιοχή μας θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις το πρωινό της Κυριακής. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στην δυτική και βόρεια Φθιώτιδα (Μακρακώμη, Σπερχειάδα, Δομοκό), στην περιοχή της Λαμίας, στα ορεινά τμήματα της Οίτης και της Όθρυς και στις περιοχές γύρω από τον Μαλιακό κόλπο. Στις παραπάνω περιοχές φαίνεται να πέφτει πολύ νερό οπότε προσοχή και στο οδικό δίκτυο. Στις υπόλοιπες περιοχές της Φθιώτιδας, ναι μεν φαίνεται να βρέχει αξιόλογα, αλλά τα φαινόμενα δεν φαίνεται να είναι τόσο έντονα. Μικρή η πιθανότητα και για κάποιες τοπικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Τέλος, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Οίτη και τον Παρνασσό πάνω από τα 1800m υψόμετρο. Ακολουθούν αναλυτικοί χάρτες πρόγνωσης. (εικ. 3)

 

εικ. 1

Screenshot 4 copy copy copy copy copy copy copy copy

πηγή χάρτη: meteocentre.com

 

εικ. 2

Screenshot 1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

εικ. 3

Screenshot 3 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

Screenshot 2 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Τσιλοφύτης Κωνσταντίνος (Con T.-Fthiotida) & Παναγιώτης Μπαρμπούτης (panoslamiameteo)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση