Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 207 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Εκτακτα δελτία Διήμερο ισχυρών καταιγίδων στα ηπειρωτικά ελέω αυξημένης αστάθειας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10-11/05/2018

Διήμερο ισχυρών καταιγίδων στα ηπειρωτικά ελέω αυξημένης αστάθειας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10-11/05/2018

Πέμπτη και Παρασκευή , δύο ημέρες που θα μας απασχολήσουν αρκετά καθώς αυξάνεται και πάλι η αστάθεια στην ατμόσφαιρα και οι καταιγίδες που αναμένονται δεν θα είναι "ευγενικές" ...
Ψυχρές αέριες μάζες στα μέσα στρώματα της τροπόσφαιρας έχουν εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες όπως είχε γραφτεί πάνω από την κεντρική - ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και σε τμήματα της δυτικής Ασίας με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση ο καιρός να καθίσταται άστατος το μεσημέρι και το απόγευμα με έντονες βροχές και καταιγίδες (μπουρίνια).

Ο καιρός στη χώρα μας θα συνεχίσει να είναι αρκετά άστατος τις επόμενες δύο ημέρες με αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά.


Αναλυτικά ο καιρός για την Πέμπτη 10 Μαϊου 2018:

ellada-10-05-2018


Ημέρα με άστατο καιρό στα περισσότερα ηπειρωτικά. Από τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν λιγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέσα στις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος με γρήγορη πύκνωση νεφώσεων σε Μακεδονία - Θράκη - Ήπειρο - Θεσσαλία και Σποράδες - Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες , τοπικά ισχυρές αρχικά στα ορεινά και έπειτα θα επεκταθούν με πιθανή συνοδεία χαλαζόπτωσης κυρίως σε Θράκη - Μακεδονία και Θεσσαλία. Πιθανότητα καταιγίδων και στο βορειοανατολικό Αιγαίο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στις Κυκλάδες , τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4-5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα.


Αττική:
Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες με νεφώσεις στα βόρεια του νομού και πιθανότητα σύντομης μπόρας. Στη συνέχεια και μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια - βορειοδυτικά ορεινά τμήματα και έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα σημειωθεί παροδική καταιγίδα. Το απόγευμα και έως τις πρώτες βραδυνές ώρες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τα φαινόμενα να επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού όπως στα κεντρικά και ανατολικά αλλά και μέσα στο λεκανοπέδιο. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα γύρω ορεινά και θα σημειωθεί παροδική καταιγίδα έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Γενίκευση των φαινομένων με βροχές και καταιγίδες το απόγευμα και τις πρώτες βραδυνές ώρες.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.


Παραμένει ο άστατος καιρός και την Παρασκευή με τα φαινόμενα χρονικά να εμφανίζονται λίγο έως πολύ τις ίδιες ώρες με την Πέμπτη.
(η πρόγνωση θα ανανεωθεί σε νέο άρθρο).

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση