Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 125 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Διαδοχικά Βαρομετρικά Χαμηλά-Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Κυριακή 25/11 Έως Τρίτη 27/11 & Πιθανή Μετεοπορεία Έως Τα Τέλη Της Εβδομάδας

Διαδοχικά Βαρομετρικά Χαμηλά-Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Κυριακή 25/11 Έως Τρίτη 27/11 & Πιθανή Μετεοπορεία Έως Τα Τέλη Της Εβδομάδας

Διαδοχικά Βαρομετρικά Χαμηλά-Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Κυριακή 25/11 Έως Τρίτη 27/11 & Πιθανή Μετεοπορεία Έως Τα Τέλη Της Εβδομάδας

CSC 0452

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές αναμένεται να καθορίσουν τον καιρό της χώρας μας αρχής γενομένης από αύριο και για το μεγαλύτερο μέρος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η πνοή αεροχείμαρρου (jet stream) από τον Ατλαντικό ωκεανό θα έχει ως αποτέλεσμα διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές από την δυτική-βορειοδυτική Ευρώπη να εισχωρήσουν ανατολικότερα-νοτιοανατολικότερα εντός της Μεσογείου θάλασσας και από εκεί κινούμενες ακόμη πιο ανατολικά να απασχολήσουν και την χώρα μας. Η πρώτη ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να μας επηρεάσει αύριο και την Δευτέρα, ενώ μετά από ένα μικρό διάλειμμα αναμένεται να καταφθάσει και η δεύτερη, η οποία θα παραμείνει στην τροπόσφαιρα άνωθεν της χώρας μας από την Τρίτη μέχρι και το πρωί της Παρασκευής.


gfs-0-30 1 copy copy

gfs-0-78 1 copy





ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυριακή 25/11: 
Νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις από την αρχή της ημέρας στα βορειοδυτικά οι οποίες προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να επεκτείνονται και στα υπόλοιπα τμήματα της δυτικής επικράτειας.Φαινόμενα που όσο θα βαδίζουμε προς τις απογευματινές-βραδυνές ώρες θα εντείνονται όλο και περισσότερο αρχής γενομένης από τα βορειοδυτικά και από τα κεντρο-βόρεια Επτάνησα.Η θερμοκρασία όσον αφορά τις μέγιστες τιμές της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 17-19oC κατά Μ.Ο. με τους ανέμους στο Ιόνιο να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 και στα βόρεια τμήματα αυτού 7bf.


Δευτέρα 26/11:Αναμένεται κακοκαιρία στο σύνολο της δυτικής επικράτειας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται κατά τόπους και κατά περιόδους μπόρες και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και το τέλος της ημέρας.Πιθανόν τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 και κατά τόπους 7bf.

Τρίτη 27/11: Νέα επιδείνωση από τις νυχτερινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με ισχυρά κατά τόπους και κατά περιόδους φαινόμενα στο σύνολο των δυτικών τμημάτων της χώρας.Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της δεν θα ανέλθει άνω των 16-17oC στα πεδινά-παράκτια τμήματα, ενώ παράλληλα οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6bf.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Κυριακή 25/11:Νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν τις βραδυνές ώρες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-18oC με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 3-4bf.

Δευτέρα 26/11:Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Πατρών κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του 24ωρου με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εντοπίζεται στο διάστημα μεταξύ νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών της ημέρας.Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις πρώτες μεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες της ημέρας.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14-17oC και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4-5 και στον Πατραϊκό κόλπο 6bf, πρόσκαιρα περαιτέρω ενισχυόμενοι κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Τρίτη 27/11:Βροχοπτώσεις κατά περιόδους στην περιοχή που τοπικά πιθανόν να είναι έντονες.Χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο υδράργυρος με τους ανέμους να πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και εντός του Πατραϊκού κόλπου πιθανόν 6bf.


Πιθανή Μετεοπορεία Έως Τα Τέλη Της Εβδομάδας:Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, όσον αφορά την δυτική χώρα, θέλουν τα φαινόμενα να εξασθενούν μέσα στην Τετάρτη με σποραδικές καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στα Επτάνησα, ενώ δείχνουν το τριήμερο Πέμπτη-Σάββατο να επικρατεί βελτιωμένος καιρός με πτώση, ωστόσο, του υδραργύρου με επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων.



Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερετης
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση