Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 261 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα05042024

Last updateΠα, 03 Μαϊ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σε μεταβατικό διάλειμμα η δεύτερη ημέρα του 2019 - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 02/01/2019

Σε μεταβατικό διάλειμμα η δεύτερη ημέρα του 2019 - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 02/01/2019

diasparta nefi

Ένα πρόσκαιρο αλλά απαραίτητο διάλειμμα θα κάνει ο καιρός τη δεύτερη ημέρα του 2019. Τεχνικά απαραίτητο καθώς τόσο η δυναμική του νέου συστήματος που θα μας επηρεάσει με έντονες χιονοπτώσεις έως και τα πεδινά , αλλά και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με τον παγετό στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα να είναι ισχυρός , ενδέχεται να δημιουργήσει εκτεταμένα προβλήματα από τη σφοδρότητα του και χρειάζεται να παρθούν μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία "Ραφαήλ" (σ.σ: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα με βροχές , πιθανόν έντονες στη Κρήτη , τα Δωδεκάνησα και τμήματα του ανατολικού Αιγαίου.


Αναλυτικά ο καιρός για την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019:

ellada-02-01-2019a


Απομακρύνεται σταδιακά το βαρομετρικό χαμηλό της Πρωτοχρονιάς και ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες , την Κρήτη , τα Δωδεκάνησα και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές , τοπικά έντονες στη Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες στη Ρόδο , τη Σύμη , την Κάρπαθο και την Κάσο έως και το απόγευμα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν από αργά το απόγευμα και μέσα στη νύχτα να περιορίζονται προσωρινά.

Στη δυτική , κεντρική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος με λίγες τοπικές νεφώσεις προς τις μεσημβρινές ώρες.

 

ellada-02-01-2019b

Από αργά το απόγευμα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας , το έντονο καιρικό σύστημα με τα ιδιαίτερα χειμερινά χαρακτηριστικά θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει τα σύνορα της βορειοδυτικής χώρας (δυτική Μακεδονία - Ήπειρος - βόρεια νησιά του Ιονίου) με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά τμήματα και χιονοπτώσεις που μέσα στη διάρκεια της νύχτας θα είναι αρκετά ισχυρές στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Πολύ γρήγορα και προς τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν ιδιαίτερα τη Φλώρινα , την Καστοριά , τα Γρεβενά , την πόλη των Ιωαννίνων , την Κοζάνη , την Πτολεμαϊδα και μετά τα μεσάνυχτα προς τις πρώτες πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας , της Ηπείρου , της δυτικής κεντρικής και βόρειας Θεσσαλίας και μέρος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας έως και τα πεδινά τμήματα. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία να υπάρχει προσοχή στις μετακινήσεις τις νυχτερινές ώρες λόγω ολισθηρότητας του δρόμου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το απόγευμα έως τη νύχτα. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ , κυρίως στο νότιο τμήμα του πελάγους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από αργά τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά.


Αττική:
Αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών στη βόρεια και δυτική Αττική και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά έως τα 500-600μ. υψόμετρο με γρήγορη βελτίωση το πρωί και επικράτηση ηλιοφάνειας. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Το ξημέρωμα της Πέμπτης θα επιδεινωθεί σημαντικά ο καιρός με βροχές στα πεδινά και έντονες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά έως τα 800μ. υψόμετρο (θα υπάρξει αναλυτική πρόγνωση σε νέο άρθρο).

Οι άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση μέσα στη διάρκεια της ημέρας έως τα 2-3 Μποφόρ από μεταβλητές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες με τοπικές νεφώσεις. Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από αργά τη νύχτα με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά , χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά έως τα 500μ. υψόμετρο και έως το ξημέρωμα τα χιόνια θα κατέβουν μέχρι τα προάστια της πόλης στα 200-300μ. (θα υπάρξει αναλυτική πρόγνωση σε νέο άρθρο).

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση