Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 128 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων - Αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 16/09/2019

Σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων - Αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 16/09/2019


Πολλά προβλήματα προκάλεσε η ενίσχυση του όψιμου μελτεμιού τόσο στο Αιγαίο όσο και στην πρόκληση σοβαρών πυρκαγιών όπως στα Γεράνεια όρη πάνω από το Λουτράκι , αλλά και στη νότια Ζάκυνθο.

Οι ισχυροί βοριάδες σταδιακά από την Δευτέρα 16/09 θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μέσα στις νυχτερινές ώρες. Μέχρι τότε η ένταση τους θα φτάνει τοπικά τα 6-7 Μποφόρ στο Αιγαίο και τις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.


Αναλυτικά ο καιρός για την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019:

ellada-16-09-2019



Ηλιοφάνεια προβλέπεται στην αρχή της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αραιές νεφώσεις που θα αυξηθούν από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε για τη Θράκη , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν δυτικότερα προς την ανατολική / κεντρική Μακεδονία , τη Θεσσαλία / Σποράδες ,την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι αναμένονται στο Ιόνιο έως 3 Μποφόρ μέχρι αργά το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μικρή ενίσχυση.
Στο Αιγαίο το μελτέμι θα εξακολουθήσει να πνέει από την αρχή της ημέρας με ένταση τα 6-7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τοπικά τους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά / νησιωτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 26 και 30 βαθμών Κελσίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση