Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 193 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Aτελείωτος ο φετινός χειμώνας-Προοπτική καιρού Ελλάδας 21-23/4/2015

Aτελείωτος ο φετινός χειμώνας-Προοπτική καιρού Ελλάδας 21-23/4/2015

eyboia-dirfi

 Όπως όλα δείχνουν μετά τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι και το Σαββατοκύριακο ,ο χειμώνας θα επανέλθει για λίγο στις 21-23/4/2015 όπου αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα, βροχές-καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά πιθανώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με σχετικά χαμηλά υψόμετρο(Δυτική&κεντρική Μακεδονία-Θράκη-χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα και στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας).

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο το όλο σκηνικό του καιρού ,παρ'όλα αυτά δεν θα κρατήσει και πολύ γιατί μετά τις 23/4/2015 η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι εντυπωσιακή άνοδο σε όλη την χώρα.

 

Μετεωρολογική Ανάλυση-Χάρτης: 

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη δείχνει τις ανοιξιάτικες διαθέσεις που έχει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βόρειας-βορειοδυτικής Ευρώπης(από την Γαλλία, Γερμανία μέχρι την Αγγλία και την Νορβηγία-Σουηδία). Εκεί όπως δείχνει και ο χάρτης με το H (High Pressure) θα επιρκατήσουν υψηλές πιέσεις δηλαδή ένας αντικυκλώνας ο οποίος θα χαρίσει ηλιοφάνεια ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και καλοκαιρία. Από οτι καταλαβαίνετε αυτές οι περιοχές θα έχουν τον καιρό της Ελλάδας αυτές τις μέρες. 

ellas aprilis2015

 

Στον Αντίποδα η χώρα μας θα είναι υπό το καθεστώς χαμηλών πιέσων (L=Low Bar System) όπως επίσης τα Βαλκάνια,η Ρωσία αλλά και η Τουρκία-Μαύρη Θάλασσα. Ο πολικός αερόχειμαρος από την Ρωσία και τον βόρειο Πόλο δείχνει να κατεβαίνει αρκετά νότια για την εποχή με τον αυλώνα να φτάνει μέχρι και την Ελλάδα-Τουρκία δημιουργούντας ψυχρές λίμνες-βαρομετρικά χαμηλά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ,χαμηλές θερμοκρασίες,χιονοπτώσεις ,θυελλώδεις παγερούς βοριάδεςκαι ισχυρό παγετό για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε.

 Τέλος στην Ιβηρικό χερσόνησο(Πορταγαλία-Ισπανία) δείχνει να υπάρχει καλός καιρός με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες,ωστόσο μια αποκομμένη ψυχρή λίμνη θα δημιουργήσει επιφανειακό αβαθές χαμηλό που θα δώσει αρκετή αστάθεια με νοτιάδες-βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση