Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 143 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά με επέκταση τους μέσα στην ημέρα - Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Τρίτη του Πάσχα 2 Μαϊου 2016

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά με επέκταση τους μέσα στην ημέρα - Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Τρίτη του Πάσχα 2 Μαϊου 2016

Βαραίνει η είσοδος του τελευταίου ανοιξιάτικου μήνα τον καιρό με τη κακοκαιρία που αναμέναμε εδώ και ημέρες , να είναι προ των πυλών και ήδη να επηρεάζει τμήμα της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού δείχνει πως θα έχει χαρακτηριστικά έντονων βροχοπτώσεων στη δυτική , κεντρική και βόρεια - βορειοανατολική Ελλάδα μέσα στη διάρκεια της Δευτέρας 2 Μαΐου 2016.


Ας δούμε αναλυτικά τη πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα:
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 2 Μαΐου 2016
ellada-02-05-2016
 
 



Γενική κακοκαιρία περιμένουμε τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Αρχικά από το πρωί στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις με διάρκεια , ενώ παράλληλα οι καταιγίδες ενδεχομένως σε ορισμένα τμήματα των παραλίων της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας να είναι έντονες έως και το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης με γρήγορη επιδείνωση - σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες προς το απόγευμα κυρίως σε ανατολική Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία - Σποράδες , κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα ίσως να είναι έντονα κατά τόπους. Τις βραδυνές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα μεταφερθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα νέος γύρος βροχοπτώσεων και σποραδικών καταιγίδων προβλέπονται τη νύχτα προς τη Τρίτη , στα Επτάνησα , τη δυτική Στερεά Ελλάδα , τη δυτική Πελοπόννησο και μέρος της Ηπείρου.
Στις Κυκλάδες , τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι παροδικά νεφελώδης , κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα είναι πυκνές χώρις να αποκλείεται να βρέξει τοπικά. Σημειώνεται ότι ενδεχομένως να βρέξει στα γύρω ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι. Το βράδυ εκ νέου βροχές αναμένονται κυρίως στις Κυκλάδες , τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη με ένταση από 5 έως 7 μποφώρ , τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και τα 8 μποφώρ. Το μεσημέρι προς το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ένταση έως 6 μποφώρ , ενώ στο Αιγαίο η στροφή από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θα γίνει το απόγευμα προς το βράδυ με μικρή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των έντονων φαινομένων θα υπάρξει κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.


Παραμένει ο άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τη Τρίτη.
Νεότερη ενημέρωση σε επόμενο άρθρο.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης ($telio$_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση