Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 178 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Τοπικές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας για το επόμενο τριήμερο-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-29-3-2017

Τοπικές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας για το επόμενο τριήμερο-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-29-3-2017

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που έχει οργανωθεί και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή των των Σποράδων(κέντρο του χαμηλού στα 1008hPa) και θα ακολουθήσει νοτιοανατολική πορεία προς τα Δωδεκάνησα θα επηρεάσει με βροχές από απόψε το βράδυ την Θεσσαλία, την κεντρική , ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές βροχές και κατά τόπους και καταιγίδες και από τη Δευτέρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Σημαντικό στοιχείο του καιρού θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων που θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο και τα 8bf και η πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Ο καιρός θα είναι ''δύο ταχυτήτων καθώς οι βροχές θα είναι τοπικού χαρακτήρα και δεν θα επηρεάσει όλη την επικράτεια. Aξιοσημείωτο είναι πως σήμερα στην πεδιάδα των Γιαννιτσών ο υδράργυρος σκαρφάλωσε και στους 27°C.

thumb 640

Πιο αναλυτικά:

Για τις επόμενες ώρες: Βροχές κατά τόπους πιο έντονες εκδηλώνονται αυτή την ώρα στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με την συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων. Αυτή τη στιγμή βρέχει στην Ορεστιάδα το Διδυμότειχο . Το σκηνικό του καιρού για απόψε με την κίνηση του χαμηλού θα δώσει μέσα στη νύχτα βροχές διάσπαρτες μέχρι το ύψος της Θεσσαλίας(βροχή ενδέχεται να έχουμε και στη Θεσσαλονίκη) καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

27-3-2017

 

Τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας οι βροχές θα εντοπίζονται στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει η πιθανότητα πάλι για την εμφάνιση ηλεκτρικών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με νεφώσεις πιο αυξημένες που από το απόγευμα θα αρχίσουν να πυκνώνουν περισσότερο και από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Βροχή ενδέχεται να σημειωθεί στα Δωδεκάνησα προς το βράδυ. Να σημειώσουμε ότι οι βροχές την Δευτέρα θα έχουν γενικώς τοπικό χαρακτήρα και δεν θα χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ένταση. Πιθανότητα για βροχή υπάρχει και για την Αττική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά λόγω του ενισχυμένου βόρειου ανέμου που θα πνέει στο Αιγαίο στα 6-7 και τοπικά ίσως και στα 8bf .

 

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

28-3-2017

 

Η Τρίτη θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και κάποιες νεφώσεις που στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό θα είναι πιο αυξημένες προς το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα όμως και προς το βράδυ οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν περισσότερο και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές στην βορειοδυτική χώρα και υπάρχει πιθανότητα για την εμφάνιση καταιγίδων στα νησιά του νότιου Ιονίου καθώς και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα πνέουν στο Αιγαίο στα 7-8bf και στο Ιόνιο στα 5-6bf.

 

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

29-3-2017

Την Τετάρτη αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κάποιες αραιές νεφώσεις στα νότια ηπειρωτικά που δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου(Χίος) και στη δυτική Κρήτη. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει καθώς οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα πνέουν στο Αιγαίο στα 6 και τοπικά 7 bf και στο Ιόνιο 4-5bf.

**Στην εξέλιξη του καιρού για την συνέχεια της εβδομάδας φαίνεται πως την Πέμπτη θα υπάρξουν κάποιες βροχές στα νότια ηπειρωτικά τις Κυκλάδες και την Κρήτη με γρήγορη βελτίωση του καιρού ενώ και την Παρασκευή κάποιες βροχές ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα φαίνεται να επηρεάζουν την κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία και την Θράκη. Mέσα στην εβδομάδα είναι πιθανόν αστάθειες στα ορεινά του ηπερωτικού κορμού τις μεσημβρινές ώρες να δίνουν τοπικούς όμβρους.

 

Καλή εβδομάδα σε όλους !!!

 

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς (tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση