Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 121 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Συνεχίζεται η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 08-11/08/2017

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 08-11/08/2017

IMG 20140812 202002

 

 

Συνεχίζεται ο καλοκαιρινός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και ο επιλεκτικός καύσωνας, ο οποίος επικεντρώνεται περισσότερο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα , αλλά και σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με το θερμόμετρο σε καθημερινή βάση να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα να μην πέφτει κάτω από τους 28-29 βαθμούς. Παρ'όλα αυτά το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει να δίνει ανάσες δροσιάς στις νησιωτικές περιοχές.  Λίγες τοπικές μπόρες αναμένονται τις επόμενες ημέρες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.


ellada-08-08-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η ηλιοφάνεια θα συνεχίσει να επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Στερεά Ελλάδα , στη δυτική Θεσσαλία και σε τμήματα της Μακεδονίας το απόγευμα κυρίως.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως και τα 7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη να φτάνει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και νότια η μέγιστη θα κυμανθεί μεταξύ 32-35 βαθμών Κελσίου. Τη νύχτα το θερμόμετρο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στις δυτικές και βόρειες περιοχές.


ellada-09-08-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σε Μακεδονία και Ήπειρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 4 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως τα 7 Μποφώρ, τοπικά στα 8 στο κεντρικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά και βόρεια με τη μέγιστη να φτάνει τους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

ellada-10-08-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με ηλιόλουστο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στον ορεινό κορμό της Πίνδου και υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 8 Μποφώρ τοπικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

ellada-11-08-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με ηλιόλουστο καιρό.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Στο Αιγαίο οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση έως και τα 7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα με τη μέγιστη να φτάνει τους 37-39 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια. Άνοδος προβλέπεται και στα ανατολικά τμήματα με τη μέγιστη να αγγίζει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.



Σύντομη ανάσα δροσιάς αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο με το βορειοδυτικό ρεύμα να μετατοπίζει αρκετά ανατολικότερα τις θερμές αέριες μάζες πάνω από τον Ελλαδικό χώρο. Το Σάββατο θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας μόνο στη δυτική Ελλάδα , με το θερμόμετρο παράλληλα να ανεβαίνει σε αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Τη Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα κατά 4-6 βαθμούς Κελσίου με σαφή την επικράτηση της ηλιοφάνειας.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση