Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 133 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Υγρασία και αστάθεια λίγο πριν την εισβολή του κρύου βοριά- Προγνωση καιρου ελλαδος - 27/09/2017

Υγρασία και αστάθεια λίγο πριν την εισβολή του κρύου βοριά- Προγνωση καιρου ελλαδος - 27/09/2017

Υγρός καιρός προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 27/09 στη χώρα μας και σε συνδιασμό με τις ασταθείς αέριες μάζες θα έχουμε μπόρες μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Από τις απογευματινές - νυχτερινές ώρες , οι ισχυροί βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο θα κάνουν αντιληπτή την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Πέμπτη στα βόρεια , κεντρικά , ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και σε συνδιασμό με τις βροχές το μοτίβο διαμορφώνεται ως αμιγώς Φθινοπωρινό.


Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017:
ellada-27-09-2017

Αρχικά ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες , τοπικά έντονες. Ανάλογη εικόνα θα υπάρχει το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θεσσαλία , την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο με πυκνές ορογραφικές νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν μπόρες. Τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί σταδιακά με εκτεταμένες βροχοπτώσεις από τη Μακεδονία και νοτιότερα και καταιγίδες εντός του Αιγαίου πελάγους όπου θα επηρεάσουν τις Σποράδες , την Εύβοια και τμήματα της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλύτερος, ενώ μόνο ορογραφικές νεφώσεις με πιθανή βροχή θα σημειωθεί στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο Αιγαίο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις και από τη νύχτα βορειοανατολικοί με τάση σημαντικής ενίσχυσης.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.


27-09-2017
Αττική:
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις στα βόρεια του νομού και θα σημειωθεί βροχή και παροδική καταιγίδα και πιθανόν να επηρεαστούν τα δυτικά / βόρεια , ίσως και κεντρικά τμήματα του λεκανοπεδίου. Τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί με εκτεταμένες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά - νοτιοδυτικά του νομού και εντός του Σαρωνικού κόλπου. .

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους - βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια προβλέπεται τις πρωινές ώρες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με επέκταση στα υπόλοιπα τμήματα του νομού το απόγευμα. Τη νύχτα ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σε ορισμένες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση