Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 150 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σποραδικά φαινόμενα στα κεντρικά και νότια με βελτιώση στη συνέχεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 3 Ιανουαρίου 2018

Σποραδικά φαινόμενα στα κεντρικά και νότια με βελτιώση στη συνέχεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 3 Ιανουαρίου 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη κακοκαιρία του 2018 κυρίως στη δυτική - νοτιοδυτική Ελλάδα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Μέσα στη διάρκεια της νύχτας από Τρίτη προς Τετάρτη οι βροχές θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τμήματα της Πελοποννήσου , της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.


ellada-03-01-2018
Για την Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται να βελτιωθεί στη δυτική Ελλάδα μέσα στη διάρκεια της ημέρας και την επικράτηση ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά, όπως επίσης και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα όπου αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά που γρήγορα θα σταματήσουν.. Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στο τμήμα του Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Κυκλάδες - Κρήτη - Νησιά Αν. Αιγαίου και Δωδεκάνησα μέσα στη διάρκεια της ημέρας.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις πρωινές ώρες από τα 1100-1200μ. και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και μόνο στο νότιο Αιγαίο από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις όπου και εκεί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Αττική:
Βροχές θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται ανατολικότερα μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι και τον καιρό να βελτιώνεται σταδιακά από το μεσημέρι και μετά. Μικρή πιθανότητα για καταιγίδα το ξημέρωμα.

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν εκ νέου.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στα ανατολικά του νομού. Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας και πύκνωση νεφώσεων από τη νύχτα.

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με εξασθένηση από το απόγευμα και προς τη νύχτα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.



Από αργά τη νύχτα της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά περιμένουμε νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού που θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές - καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της ανατολικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας , με πιθανή έξαρση των χιονοπτώσεων στη βορειοδυτική Ελλάδα και σε χαμηλά υψόμετρα. Απότομη ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων σε Ιόνιο και Αιγαίο μέχρι τα 9 Μποφώρ (πιθανόν τοπικά και τα 10 Μποφώρ).


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση