Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 156 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση ΠΡΟΣΟΧΗ: Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις στα βόρεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 17/01/2018

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις στα βόρεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 17/01/2018

gale-sea


Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στη διάρκεια της Τετάρτης και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας , τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στη δυτική - κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο , την ενίσχυση των δυτικών ανέμων τόσο σε θαλάσσια όσο και χερσαία τμήματα με ένταση που θα φτάσουν τοπικά τα 9 - 10 Μποφώρ. 
Η κακοκαιρία θα έχει διάρκεια έως και το απόγευμα - βράδυ της Πέμπτης με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και τη στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.


Αναλυτικά ο καιρός για την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018:

ellada-17-01-2018a


Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα δυτικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές στην οροσειρά της Πίνδου και τα ορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

ellada-17-01-2018b

Από τις απογευματινές ώρες και μετά , μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στα βορειοδυτικά με απότομη πτώση της θερμοκρασίας , χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και μέσα στη διάρκεια της νύχτας στα ημιορεινά τμήματα έως τα 500μ. υψόμετρο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη κεντρική Μακεδονία πιθανόν σε χαμηλό υψόμετρο.  Καταιγίδες θα σημειωθούν τη νύχτα στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθεί στα πεδινά της Θεσσαλίας και τοπικές χιονοπτώσεις μέσα στη διάρκεια της νύχτας στα ημιορεινά - ορεινά τμήματα. Πρόσκαιρη βροχή επίσης και στη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα πελάγη από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως τα 6 Μποφώρ. Σημαντική ενίσχυση αναμένεται τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο από το απόγευμα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας με τους ανέμους να στρέφονται σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 9 με 10 Μποφώρ.  Ισχυρούς ανέμους αναμένεται να έχουμε και στα χερσαία τμήματα μέσα στη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση από βορρά προς νότο από τις απογευματινές και μέσα στις νυχτερινές ώρες.


Αττική:

prognosi-attiki-17-01-2018


Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις που θα πυκνώσουν τις απογευματινές ώρες. Πολύ μικρή πιθανότητα για τοπική βροχή στα βόρεια του νομού τη νύχτα.

prognosi-attiki-17-01-2018b

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ. Βαθμιαία τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν έως τα 8 Μποφώρ σε ανατολικό Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο (δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 Μποφώρ σε τοπικό επίπεδο).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα. Τη νύχτα θα σημειώσει αισθητή πτώση.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις μέσα στη διάρκεια της νύχτας.  Από τις πρώτες βραδυνές ώρες αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά που γρήγορα μέσα στη διάρκεια της νύχτας θα κατέβουν έως και τα ημιορεινά τμήματα (400-500μ.) . Πιθανή χιονόπτωση και στα προάστια της Θεσσαλονίκης αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης χωρίς να αποκλείεται παροδική χιονόπτωση και μέσα στη πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Από τη νύχτα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα φτάσουν τοπικά τα 7-8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση από τις απογευματινές - νυχτερινές ώρες και μετά.


Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί στα ηπειρωτικά με την επικράτηση ηλιοφάνειας και τα φαινόμενα να παραμένουν στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές όπως σε Κυκλάδες - Δωδεκάνησα και νησιά του ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο στη Κρήτη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και εκεί ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο με την ένταση τους να φτάνει τοπικά τα 9-10 Μποφώρ (κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο). Από τη νύχτα οι άνεμοι θα κοπάσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε ολόκληρη τη χώρα.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση