Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 122 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Εβδομάδα με τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα - Παγετός τις νύχτες στα ηπειρωτικά - Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22-28/01/2018

Εβδομάδα με τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα - Παγετός τις νύχτες στα ηπειρωτικά - Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22-28/01/2018

cold temp

Μπήκαμε στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και ο χειμώνας φτάνει σιγά σιγά στο αποκορύφωμα του , με όσα τέλος πάντων μπορεί φέτος να προσφέρει από πλευράς θερμοκρασιών που να θυμίζουν την εποχή του χειμώνα.

gfs z500 mslp eu 12-21-01-2018   gfs T850 eu 13-21-01-2018
Η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα παλεύει με τα 1000 ζόρια να γίνει μεσημβρινή έτσι ώστε να υπάρξουν εκείνες οι προϋποθέσεις δημιουργίας βαρομετρικών χαμηλών στην ανατολική Μεσόγειο , χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ως εκ τουτου η περίπτωση που θα συναντήσουμε στα μισά της εβδομάδας , θα είναι μια ψυχρή εισβολή δίχως κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ώστε να δώσει γενικευμένα φαινόμενα παρά μόνο σε επιλεκτικές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

Επί της ουσίας: Ήλιος με δόντια

Η νέα εβδομάδα ξεκινάει με κακοκαιρία που θα δώσει βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές - πέριξ του Αιγαίου πελάγους. Το σύστημα αυτό θα απομακρυνθεί προς το τέλος της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου για να δώσει τη θέση του σε μια ξηρή ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό την απότομη πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα , την ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο μέχρι και τα 8-9 Μποφώρ αλλά και κάποια σποραδικά φαινόμενα χιονόνερου / χιονόπτωσης έως και τις πεδινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας , σε τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας , στη βόρεια Πελοπόννησο και τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας από την Τρίτη το βράδυ έως την Τετάρτη το μεσημέρι. 

Μερικός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής - ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας με το θερμόμετρο να πέφτει και κάτω από το 0. Από την Πέμπτη το κύμα ψύχους θα αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα οι άνεμοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Στο μεσοδιάστημα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός στην υπόλοιπη χώρα με τον ήλιο να είναι εμφανής στον ελληνικό ουρανό αλλά και την αίσθηση του κρύου ακόμα πιο κυρίαρχη.



Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)



Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση