Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 161 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σε εξέλιξη η νέα επιδείνωση του καιρού - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 27-28/02/2018

Σε εξέλιξη η νέα επιδείνωση του καιρού - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 27-28/02/2018

D71 7588b

Νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά έχει ήδη ξεκινήσει και επηρεάζει τη δυτική - κεντρική και βορειοδυτική Ελλάδα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Το σύστημα θα κινηθεί μέσα στη νύχτα της Τετάρτης ανατολικότερα και θα επηρεάσει τις υπόλοιπες περιοχές.

gfs z500 mslp eu 27-02-2018


Αναλυτικά για τις επόμενες ώρες - Τρίτη 27/02/2018

ellada-27-02-2018


Με βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσει το υπόλοιπο της νύχτας στη δυτική και σε τμήματα της κεντρικής Ελλάδας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακά προς τα μεσάνυχτα και έπειτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα σημειωθούν βροχές σε: Πελοπόννησο - Στερεά Ελλάδα - Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με συνοδεία παροδικής καταιγίδας. Στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και χιονόνερο ή χιόνι σε πεδινά και ημιορεινά τμήματα αντίστοιχα ενώ αναμένονται μέσα στη διάρκεια της νύχτας πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ή και τα ημιορεινά. Έντονες βροχές αναμένονται στη Θράκη ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν προς το ξημέρωμα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του διαμερίσματος ακόμα και στα πεδινά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά μέσα στη νύχτα σε βορειοδυτικούς με ένταση 5-6 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6-8 Μποφώρ. Το ξημέρωμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς στα 5-7 Μποφώρ.



Αττική:

prognosi-attiki-27-02-2018


Βροχές αναμένονται προς τα μεσάνυχτα με πιθανότητα παροδικής καταιγίδας και σύντομη βελτίωση έως το ξημέρωμα.

Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης προς τα μεσάνυχτα. Στροφή σε δυτικούς με ένταση 5-6 Μποφώρ μετά τα μεσάνυχτα.


Θεσσαλονίκη:
Βροχές αναμένονται στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά ή και ημιορεινά τμήματα μετά τα μεσάνυχτα.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις και το ξημέρωμα βόρειοι μέτριοι έως 5 Μποφώρ.



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 28/02/2018:

ellada-28-02-2018


Βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τις ανατολικές νησιωτικές περιοχές όπου θα συνεχίσουν κάποια σποραδικά φαινόμενα βροχόπτωσης με συνοδεία καταιγίδας. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται και εκεί μέσα στη διάρκεια της ημέρας.
Νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων έως και τα πεδινά αναμένονται σε: Δυτική Μακεδονία , τμήματα της βόρειας Ηπείρου και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Έως αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα αισθητή πτώση στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα με το θερμόμετρο να πέφτει αρκετούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το 0 τη νύχτα της Τετάρτης. Προσοχή στον παγετό.


Αττική:

prognosi-attiki-28-02-2018


Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών τις πρωινές ώρες. Βελτίωση στο υπόλοιπο της ημέρας με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στο νομό.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Παγετός θα δημιουργηθεί τη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης με το θερμόμετρο να πέφτει κάτω από το 0.



Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση