Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 175 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης 13-12-10 Πολιορκία χιονιού στη συμπρωτεύουσα + Προοπτική εβδομάδος

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης 13-12-10 Πολιορκία χιονιού στη συμπρωτεύουσα + Προοπτική εβδομάδος

Bαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο και κινείται ανατολικά και ήδη έχει ξεκινήσει να επηρρεάζει τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, πρώτα με το θερμό μέτωπο και στην συνέχεια με το ψυχρό. Σημαντικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια καθώς και σε κάποιες κεντρικές στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό περιοχές.Χιονοπτώσεις στην Δυτ.Μακεδονία και μέσα σε μεγάλες πόλεις απο το ξημέρωμα...

Γενικά ο καιρός της βόρειας Ελλάδας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες, μια που ο βασικός όγκος της ψυχρής μάζας θα είναι εγκλωβισμένος στην Βόρεια και κυρίως στην ΒΔκή Ελλάδα,αντιθέτως στα νότια θερμότερες αέριες μάζες καθώς και ο υποτροπικός αεροχείμμαρος καθώς ανέρχεται θα φράζει τις ψυχρές αέριες μάζες και θα τις εξαναγκάζει να μην μπορούν να εισέλθουν νοτιότερα. Ομως αυτή η σύγκρουση των διαφορετικών αερίων μαζών(Θερμές και υγρές ,με ψυχρές ηπειρωτικές περιοχές) θα δίνουν πολύπλοκα φαινόμενα στο επόμενο διάστημα της εβδομάδος.

Πιο αναλυτικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης:

13 Δεκεμβρίου 2010

Aπο τις πρωϊνές ώρες κλειστός καιρός νεφοσκεπής με παροδικές χιονοπτώσεις στην γύρω ορεινή ζώνη άνω των 500m αρχικά κυρίως στα δυτικά του νομού και στην συνέχεια κυρίως στα ανατολικά. Πρόσκαιρα νωρίς το πρωϊ οι χιονοπτώσεις θα έχουν κατεβεί και στα 300m κυρίως στα δυτικά,πιθανόν νιφάδες και δυτικά της πόλης,κυρίως προς Σίνδο..Τα υψόμετρα αναμένεται πρόσκαιρα να ανέλθουν στα υψόμετρα των 500-600m,όμως απο το απόγευμα θα κατέβουν και πάλι σε χαμηλά υψόμετρα και θα πολιορκήσουν την πόλη εώς και τα 200m,το βράδυ θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα χιονίσει και μέσα στην πόλη ασθενώς.

Άνεμοι: Aνατολικοί 3-4Bf ,και κατα διαστήματα 5 προς την Χαλκιδική, ενώ στην συνέχεια θα γίνουν ΒΑκοί και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς στα δυτικότερα ΒΒΔκών διευθύνσεων.

Θερμοκρασία Kεντρου: 2-5oC

Προοπτική εβδομάδος: Tην Τρίτη βελτιώνεται ο καιρός ώς προς τα φαινόμενα, όμως το κρύο παραμένει έντονο, πιθανές χιονοπτώσεις στην αρχή της ημέρας της Τρίτης.

Απο την Τετάρτη το βράδυ απο τι όλα δείχνουν αναμένεται σοβαρότερη υποτροπή του καιρού με σημαντικότερες χιονοπτώσεις, που την Πέμπτη θα απασχολήσουν τον νομό,νεότερες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Πάντως σύμφωνα με όλα τα στοιχεία,υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για σημαντικές χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέχρι και τον πύργο τον Λευκό.

 

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας (Teometeo)


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση