Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 191 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Διάφορα νέα Χορός των Ρίχτερ νότια της Μεθώνης το διήμερο

Χορός των Ρίχτερ νότια της Μεθώνης το διήμερο

Ιδιαιτέρως καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου 48ωρου στη θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης.

Χορός των Ρίχτερ νότια της Μεθώνης το διήμερο

Η πρώτη... επίσκεψη του Εγκέλαδου με ένταση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί του Σαββάτου και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νότια της Μεθώνης, όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δονήσεις
Ακολούθησαν ακόμα δύο της τάξης των 5,9 και 5 βαθμών στις 14.36 και 16.45 αντίστοιχα.

Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίστηκε με μια δόνηση 4,7 βαθμών τα ξημερώματα της Κυριακής, που αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής και δεκάδες μετασεισμούς, οι οποίοι, όμως, δεν έγιναν αισθητοί.

Το επίκεντρο των σεισμών του... Σαββατοκύριακου εντοπίστηκε σε απόσταση 270 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αθήνας, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Μεθώνης, αλλά ευτυχώς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσινίας δεν έχουν αναφερθεί ως τώρα ζημιές.

Ολες οι απόψεις των σεισμολόγων συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού 6,5 Ρίχτερ, που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο στην ίδια περιοχή.

Σεισμική ακολουθία
«Για καιρό ακόμη η περιοχή θα κλυδωνίζεται από μετασεισμούς, που οφείλονται στις σεισμικές δονήσεις του Φεβρουαρίου, γιατί όλοι αυτοί οι σεισμοί εντάσσονται σε μια ευρύτερη σεισμική ακολουθία, η οποία παρατηρείται το τελευταίο τετράμηνο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης, αυτό το διάστημα δεν είχαν σταματήσει οι μετασεισμοί.

Θα τονίσω ότι εντάσσονται στη μετασεισμική αυτή ακολουθία και ότι δεν κινδυνεύουν οι κατοικημένες περιοχές, καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο», δηλώνει στο «Εθνος» ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση