Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 142 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε05082024

Last updateΤρ, 07 Μαϊ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Μετεοτεχνολογία Διόρθωση εσφαλμένων mm στο Πρόγραμμα cumulus με ένα σχεδόν βήμα.

Διόρθωση εσφαλμένων mm στο Πρόγραμμα cumulus με ένα σχεδόν βήμα.

Είχα  παραθέσει πριν λίγο καιρό ένα τρόπο διόρθωσης εσφαλμένων μετρήσεων mm στο cumulus με έναν βέβαια πιο περίπλοκο τρόπο τώρα βρήκα έναν καλύτερο σχεδόν με ένα βήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μετά από τι λανθασμένη μέτρηση π.χ. 0.6μμ να περάσουν 1 - 2 μέρες που έγινε η λάθος μέτρηση η αν περάσουν ακόμα περισσότερες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο διόρθωσης δεν έχουμε καμία απόλυα ιστορικού!!!

 

Λοιπόν..

 

  1. Πηγαίνετε στον σκληρό δίσκο C του υπολογιστή μου - program files - βρίσκεται το φάκελο cumulus - και ανοίγετε μετά το αρχείο dayfile όπως φαίνονται στην εικόνα 1 και 2.

Εικόνα 1

 

 

Εικόνα 2

 

 

 

           2.Ύστερα ανοίγετε το αρχείο  dayfile που βρίσκεται μέσα στο φάκελο data βρίσκεται την ημερομηνία στην πρώτη στήλη και ώρα  που έγινε η λάθος μέτρηση Προσοχή γιατί είναι όλα κολλημένα μετάξι τους  αφού βρείτε την ημερομηνία λάθος μέτρησης προσεκτικά προσπαθήστε να βρείτε το ποσοστό λανθασμένης μέτρησης. ΕΔΩ πρέπει να είσαστε παρατηρητικοί θα βρείτε ένα πόστο 0,6μμ π.χ. η όσο εσείς καταγράψατε εσφαλμένα ένα χ ποσό.  Αφού το βρείτε το σβήνετε και γράφετε 0,0 δείτε το στη παρακάτω εικόνα 3

Εικόνα 3

 

 

 

           3.  Yστερα πατήστε  αρχείο -  αποθήκευση  και κλειστέ όλα τα παράθυρα και ανοίξτε πάλι το Cumulus. Όλα είναι πια σωστά!!!

       

      ΠΡΟΣΟΧΗ όλες οι τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν με το cumulus κλειστό , να μην λειτουργεί δηλαδή το πρόγραμμα.

       

       

       

      Επιμέλεια: Στέφανος Κουκουσιάνος ( Weatherman1 )


      Προσθήκη νέου σχολίου


      Κωδικός ασφαλείας
      Ανανέωση