Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Ταξιδεύοντας ΡΟΔΟΣ… το νησί του ήλιου!

ΡΟΔΟΣ… το νησί του ήλιου!

ΡΟΔΟΣ… το νησί του ήλιου!

rodos_aero

Η Ρόδος ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας βρίσκεται στα 450 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως! Στην Ρόδο ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να συνδυάσει το άρωμα της νησιώτικης Ελλάδας με τους ρυθμούς μίας μεγαλούπολης, ανάλογα με την επιθυμία του. Αυτό θα το επιλέξετε εσείς οι ίδιοι, αν θέλετε ήρεμες διακοπές σας προτείνουμε να επιλέξετε κατάλυμα στις νότιες περιοχές του νησιού, αν όμως θέλετε κοσμοπολίτικες διακοπές προτείνουμε το βόρειο τμήμα του νησιού.

Στην Ρόδο θα φτάσετε αεροπορικώς σε 55 λεπτά από την Αθήνα και σε 1,5 ώρα από την Θεσσαλονίκη με καθημερινές πτήσεις, ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά έχει καθημερινές αναχωρήσεις ενώ από την συμπρωτεύουσα 1 δρομολόγιο ανά εβδομάδα.

Για την διαμονή σας υπάρχουν δωμάτια σε μικρά και μεγάλα καταλύματα, όλων των κατηγοριών διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Αφού φτάσετε στη Ρόδο, πρέπει να επισκεφτείτε:

palia_poli

Την Παλιά Πόλη με την μεγάλη ιστορία της που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, με τα εκατοντάδες σοκάκια της που καθημερινά κατακλύζονται από χιλιάδες επισκέπτες., ένα δημιούργημα των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, Η Παλιά Πόλη χωρίζεται σε 2 τμήματα, στο βόρειο τμήμα, όπου θα δείτε τα κτίρια του τάγματος των Ιπποτών και στο νότιο όπου βρίσκονται τα σπίτια όπου κατοικούσαν οι Έλληνες κι οι Εβραίοι. Τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη είναι του 14ου και 15ου αιώνα και έχουν μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα. Υπάρχουν 7 πύλες εισόδου στην Παλιά Πόλη από τις οποίες ξεχωρίζει η Πύλη Ντ Αμπουάζ.

palia_poli2

Επίσης μέσα στην πόλη της Ρόδου αξίζει να επισκεφτείτε την Ακρόπολη της Ρόδου και το Αρχαίο Στάδιο, Αποτελούσε μια μνημειακή ζώνη με Ιερά, μεγάλους ναούς, δημόσια κτίρια και υπόγειους χώρους λατρείας. Τα οικοδομήματα ήταν κτισμένα κλιμακωτά σε διαφορετικά επίπεδα. Τα μνημεία της ακρόπολης χρονολογούνται στην ελληνιστική και υστεροελληνιστική εποχή. (3ος-2ος αι. π.X.)

akropoli_rodou

arxaio_stadio

Το φρούριο του Αγίου Νικολάου στο λιμενοβραχίονα του Μανδρακιού, τους αλευρόμυλους, το ενυδρείο του νησιού, στο βορειότερο σημείο του νησιού μας, το οποίο είναι το 1ο ενυδρείο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και την Εκκλησία του Ευαγγελισμού στο κέντρο της πόλης, Ορθόδοξη εκκλησία με την διαφορά ότι το Ιερό δεν έχει ανατολική κατεύθυνση. Επίσης μία επίσκεψη στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσετε από κοντά την ιταλική αρχιτεκτονική.

ag._nikolaos elli aleuromilos

enidrio euaggelismos kentro

sintribani

Εκτός πόλεως μπορείτε να επισκεφτείτε στο 9ο χιλιόμετρο τις πηγές της Καλλιθέας με τα ιαματικά λουτρά, όπου άνοιξαν ξανά τις πύλες τους για τους επισκέπτες πριν από 2 χρόνια (1η Ιουλίου 2007).

kallithea

Στο 30ο χιλιόμετρο τις 7 πηγές ένα υπέροχο δάσος από πλατάνια με το περίφημο τούνελ που οδηγεί στο φράγμα.

Καθώς προχωράμε προς νότια συναντάμε την Παναγιά Τσαμπίκα ένα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία για το νησί της Ρόδου, χτισμένο πάνω σε ένα βουνό στα 800 μέτρα υψόμετρο, εκεί θα φτάσετε αφού ανεβείτε τα 300 σκαλοπάτια που υπάρχουν! Η Παναγία Τσαμπίκα είναι ένα από τα επιφανέστερα και γνωστότερα προσκυνήματα προς τιμήν της Θεομήτορος στη Δωδεκάνησο και βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη Αρχάγγελος της Ρόδου.

panagia_tsampika

Επόμενη στάση είναι το γραφικό χωριό της Λίνδου με την ακρόπολη χτισμένη πάνω από το χωριό! Αρχαία πόλη της Ρόδου στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, μια από τις τρεις σημαντικότερες του νησιού.

lindos

Το μεσαιωνικό κάστρο του Φαρακλού, αρχαιολογικό ενδιαφέρον (ύπαρξη ερειπίων μεσαιωνικού ζαχαρόμυλου)

Στην δυτική πλευρά του νησιού στο 8ο χιλιόμετρο θα συναντήσετε την Ιαλυσό με το όρος Φιλέρημος, αξίζει το κόπο να ανεβείτε και να περπατήσετε την διαδρομή με τα πάθη του Κυρίου που οδηγεί στον Τίμιο Σταυρό με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, Η περιοχή πήρε το όνομά της το 13ο αιώνα από ένα μοναχό, ο οποίος ήρθε από την Ιερουσαλήμ κι έφερε μαζί το μια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Υπάρχει και ο Ναός της Παναγίας.

filerimos

Στην συνέχεια στο 25ο χιλιόμετρο φτάνουμε στην κοιλάδα των Πεταλουδών, σημείωση πεταλούδες θα δείτε μόνο τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο, Ένα πραγματικά σπάνιο δείγμα κάλλους του νησιού είναι η διάσημη κοιλάδα με τις πεταλούδες. Πρόκειται για κοιλάδα μήκους 6 χλμ. γεμάτη ρυάκια, πεύκα, πλατάνια, συκιές, πολύχρωμα λουλούδια και χιλιάδες πεταλούδες

Επόμενη στάση θα είναι το όρος Προφήτης Ηλίας με το ομώνυμο μοναστήρι αλλά και τα 2 επί ιταλοκρατίας ξενοδοχεία Έλαφος και Ελαφίνα.

Η Αρχαία Κάμειρος βρίσκεται στη βορειοδυτική παραλία του νησιού κοντά στο ακρωτήριο του Αγίου Μηνά, 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Κατά την προϊστορική εποχή λατρεύονταν στο χώρο αυτό οι Μυλάντιοι θεοί.

Στο 45ο χιλιόμετρο θα δείτε το κάστρο της Κρητηνίας. Το κάστρο της Κρητηνίας είναι μείγμα Βυζαντινής και Μεσαιωνικής τεχνοτροπίας και μέσα υπάρχουν τα ερείπια της Καθολικής εκκλησίας του Αγίου Παύλου καθώς και νεώτερα κτίσματα, γιατί το Κάστρο χρησιμοποιήθηκε επί Ιταλοκρατίας σαν Ναύσταθμος.

kastro_kritinias

Το κάστρο της Μονολίθου, βρίσκεται στο 65ο χιλιόμετρο από την πόλη της Ρόδου, συγκριτικά με τα άλλα της υπαίθρου χώρας της Ρόδου, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί κανείς άνετα να το επισκεφτεί και να θαυμάσει από εκεί τα νησιά της Χάλκης και της Αλιμιάς. Το κάστρο του Μονολίθου έμεινε απάτητο από επιδρομείς και από τα τουρκικά στρατεύματα στις δύο μεγάλες πολιορκίες, του 1480 και του 1522.

kastro_monolithou

Καλοκαιρινές διακοπές χωρίς θάλασσα δεν γίνονται, οπότε ας δούμε τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού:

Παραλία Έλλη στο κέντρο της πόλης της Ρόδου για όσους θέλουν κοσμοπολίτικες καταστάσεις από την πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού.Eκεί θα βρείτε και τον ιταλικό βατήρα!

paralia_ELLI

Παραλία της ψαροπούλας για όσους θέλουν καταστάσεις μελτεμιού, διότι βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού μας, μία παραλία στο κέντρο της πόλης όπου καθημερινά προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

psaropoula

Παραλία Ιαλυσού και Κρεμαστής (6ο έως 13ο χιλιόμετρο) για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, το μελτέμι που πνέει στην περιοχή βοηθάει πολύ τους τολμηρούς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Παραλία των πηγών της Καλλιθέας, (9ο χιλιόμετρο) ένα μικρό λιμανάκι μέσα στις πηγές Καλλιθέας, συνδυάζοντας τα αξιοθέατα του μνημείου, με την θάλασσα.

paralia_kallitheas

Παραλία του Λαδικού (17ο χιλιόμετρο) ένας υπέροχος μικρός κολπίσκος λίγο μετά το Φαληράκι.

Παραλία του Άντονι Κουίν (17ο χιλιόμετρο) μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, συνδυάζοντας το βουνό με την θάλασσα.

Παραλία Φαληρακίου (15ο χιλιόμετρο) αναμφισβήτητα η πιο νεανική παραλία του νησιού, συγκεντρώνοντας καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη του πλανήτη μας.

Παραλία Αφάντου (20ο χιλιόμετρο) η μεγαλύτερη παραλία του νησιού στρωμένη με βότσαλο, κάντε την βουτιά σας στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής, η παραλία Κολύμπια είναι η συνέχεια της παραλίας Αφάντου.

kolumpia

Παραλία Τσαμπίκα (30ο χιλιόμετρο) η μεγαλύτερη αμμώδες παραλία του νησιού, με τα ρηχά νερά, και για τους τολμηρούς, υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπόρ.

tsampika

Παραλία Χαράκι (40ο χιλιόμετρο)συνδυάζοντας το μπάνιο με φαγητό σε μία από τις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Παραλία της Λίνδου (50ο χιλιόμετρο) ο ομορφότερος κόλπος του νησιού με την αμμώδη παραλία και τα πολύ ρηχά νερά, μία παραλία που καθημερινά κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες.

paralia_lindoy

Παραλία Αγίου Παύλου ένας μικρός κολπίσκος δίπλα στην Λίνδο.

paralia_paulou

Παραλία Λάρδου (63ο χιλιόμετρο) μία μεγάλη αμμώδεις παραλία.

Παραλία Γλύστρα (65ο χιλιόμετρο) μία ήρεμη παραλία για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και την ηλιοθεραπεία τους με ησυχία.

paralia_glustras

Παραλία Γεννάδι (80ο χιλιόμετρο) μεγάλη παραλία με βότσαλο,

Παραλία Πρασονήσι (95Ο χιλιόμετρο) μία απέραντη αμμώδης παραλία συνδυάζει τους ανέμους για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και όχι μόνο! Είναι το νοτιότερο άκρο της Ρόδου με το νησί, να είναι ενωμένο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με το νησί της Ρόδου.

prasonhsi

Επίσης υπάρχουν και άλλες παραλίες που δεν έχουν αναφερθεί στον παρόν άρθρο, αν είστε τύπος που θέλει την απόλυτη ηρεμία, μπορείτε να τις ανακαλύψετε σε όλο το μήκος του νησιού!

Για την διασκέδαση σας υπάρχουν μπαρ και club σε όλες τις περιοχές του νησιού, με δημοφιλέστερες περιοχές την Παλιά Πόλη, το Φαληράκι, την Ιαλυσό και την Λίνδο!

Για το φαγητό σας αν είστε λάτρεις του θαλασσινού, επισκεφτείτε τις περιοχές Καβουράκια, Κολύμπια, Βληχά, Χαράκι, Πλημμύρι, Κάμειρος Σκάλα.

Αν όμως προτιμάτε τα κρεατικά σας προτείνουμε τα ορεινά χωριά Έμπωνας, Απόλλωνα, Αρχίπολη, Ελεούσα, Μονόλιθος, Ψίνθος και Πλατάνια….

 

Καλή διαμονή!!!

Επιμέλεια: Μιχάλης Παναής

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση