Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θέματα Ταξιδεύοντας Ταξιδεύοντας στη Μεσσηνία - Πολυλίμνιο Καζάρμας

Ταξιδεύοντας στη Μεσσηνία - Πολυλίμνιο Καζάρμας

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλοκαίρι, ζέστη, συνθήκες καύσωνα και νέφους και όλοι ονειρευόμαστε μια παραλία, δροσερή θάλασσα ή καταρράκτες με τρεχούμενα παγωμένα νερά.

Ένας τέτοιος μικρός παράδεισος, με πολλούς καταράκτες που σχηματίζουν μικρές λίμνες είναι και το Πολυλίμνιο στην Καζάρμα Μεσσηνίας.

4

Είναι 3 χιλιόμετρα από τον κεντρικό δρόμο Καλαμάτας – Πύλου, στο χωριό Καζάρμα.

Ακολουθὠντας την Πινακίδα πρός Πολυλίμνιο, αφήνουμε την Καζάρμα και σε 3 χιλιόμετρα ακολουθώντας τις πινακίδες φτάνουμε στο Πολυλίμνιο.

Ο δρόμος στα τελευταία 500 μ. είναι χωματόδρομος αλλά βατός με αμάξι.

 

 

21

Εκεί υπάρχει ένα μικρό πάρκινγκ που αφήνουμε υποχρεωτικά το αυτοκίνητο και πρέπει να συνεχίσουμε με τα πόδια.

Ένας κατηφορικός χωματόδρομος μας οδηγεί μετά από 300 μ. μέσα στην ρεματιά όπου αρχίζεις να ακούς τα νερά να τρέχουν. Υπάρχουν πινακίδες που σε οδηγούν στα μονοπάτια προς τους καταρράκτες. Το τοπίο είναι πανέμορφο, και ο ήλιος κρύβεται δίνοντας τις πρώτες ανάσες δροσιάς.

Ακολουθώντας τις πινακίδες αρχίζουμε να ανεβαίνουμε παράλληλα με τα τρεχούμενα νερά, μέσα από μονοπάτια που είναι χαραγμένα πάνω στα βράχια. Συνιστώ αθλητικό άνετο παππούτσι και οχι πέδιλα ή σαγιονάρες γιατί θα έχετε σίγουρα δυσάρεστες καταστάσεις να αντιμετωπίσετε.

17

 

Το μονοπάτι είναι αρκετά καλό, με κάποια σιδερένια βοηθήματα στα δύσκολα σημεία.

Μετά από 150 μ. θα συναντήσετε τα πρώτα βράχια με τα τρεχούμενα νερά που σχηματίζουν την πρώτη μικρή λίμνη. Στην αρχή εντυπωσιάζεσαι από την ομορφιά αλλά η συνέχεια θα σας κάνει να αναθεωρείτε προς το καλύτερο.

8

Συνεχίζουμε το μονοπάτι πάνω στα βράχια και οδηγούμαστε ψηλότερα, αφήνοντας πίσω το πρώτο επίπεδο, ενώ ξύλινα γεφυράκια μας οδηγούν πάνω από τα τρεχούμενα νερά στην επόμενη λιμνούλα με περισσότερα νερά. Ένα διάλειμα για ανάσες και φωτογραφίες και βίντεο είναι στο πρόγραμμα.

18

Η ανάβαση γίνετε λίγο πιο δύσκολη κατά κάποιο τρόπο, με στενά βραχώδη μονοπάτια, που θέλει να ξυπνήσει λίγο το αγριοκάτσικο μέσα σας, αλλά θα τα καταφἐρετε χωρίς πρόβλημα. Το θέαμα άλλωστε κάθε φορά, σας αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο.

Η επόμενη σηνάντηση με τους καταρράκτες είναι πιο εντυπωσιακή, τα νερά είναι περισσότερα και σχηματίζουν ρυάκια που καταλήγουν στο πρώτο επίπεδο που συναντήσαμε χαμηλότερα. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα του βουνού στην ανάβαση είναι αυτά που σχηματίζουν τις λίμνες και τελικός μας στόχος είναι ο μεγάλος καταρράκτης της κορυφής.

12

Η ανάβαση συνεχίζετε παράλληλα με τα τρεχούμενα νερά, τα τελευταία 200 μ. είναι τα πιο απαιτητικά και πλησιάζοντας αρχίζουμε να βλέπουμε τα ορμητικά νερά, και τον ήχο από τον καταρράκτη. Η δροσιά γίνετε πιο έντονη.

14


Το μονοπάτι μας οδηγεί στο τέλος της διαδρομής, και ο μεγάλος καταρράκτης με την μεγάλη λίμνη απλώνεται μπροστά μας. Τα νερά ξεχύνονται ορμητικά στην λίμνη και κάποιο τολμηροί επισκέπτες βουτάνε στα γαλάζια νερά. Το νερό έχει θερμοκρασία περίπου 14c, και είναι πραγματικά μια δοκιμασία ή μια επιβράβευση αν θέλετε για το σώμα σας μετά από τόση πορεία μέσα στην ρεματιά.

16

13

Με δυσκολία φεύγεις από εδώ. Νομίζεις για λίγο ότι είσαι στον παράδεισο.

Η επιστροφή σε κάνει να αναρωτιέσαι , μα καλά, πώς ανέβηκα εγώ εδώ πάνω. Η κατάβαση από το ίδιο μονοπάτι θέλει λίγο περισσότερη προσοχή.

9

Όταν φτάνεις στο πάρκινγκ, και στην ζέστη και την δυσφορία του καύσωνα, το μυαλό σου γεμίζει με τις δροσερές εικόνες που έζησες λίγη ώρα πρίν.

Σας προτείνω την τοποθεσία με χίλια, αξίζει τον κόπο όχι μόνο για την δροσιά της αλλά για την ομορφιά της. Δεν είναι μόνο η ομορφιά και τα νερά, είναι ένας ολόκληρος μικρόκοσμος με την πανίδα που ζεί εκεί και φροντίστε να έχετε μαζί κάμερες και κινητά γιατί θα φύγετε φορτωμένοι με πολύ υλικό.

2

6

Εύχομαι να την απολαύσετε όσοι θα την επιλέξετε σαν διαδρομή.

Καλό σας ταξίδι.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Nd-CRWyw5-I

http://www.youtube.com/watch?v=x51w5jvSlRM

http://www.youtube.com/watch?v=tBoRVPWbocc

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση