Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 148 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Αστατος καιρός με βροχή / καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα - Πρόγνωση καιρού Αττικής 28/05/2015

Αστατος καιρός με βροχή / καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα - Πρόγνωση καιρού Αττικής 28/05/2015

cumulonimbus-nimbostratus1

 

Πέρασε και η δεύτερη ημέρα της διαταραχής , η οποία διελαύνει πάνω από τη χώρα μας τις τελευταίες 30 ώρες , δίνοντας ισχυρά φαινόμενα στα κεντροανατολικά τμήματα με συνοδεία χαλαζόπτωσης.

Το ανοιξιάτικο σύστημα με τις ιδιαίτερα ασταθείς αέριες μάζες θα εξακολουθεί να υφίσταται και τις επόμενες ημέρες , με αποτέλεσμα να δίνει έντονα φαινόμενα κυρίως στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Ο καιρός στην Αττική θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα άστατος και τη Πέμπτη:
Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 28 Μαϊου , σποραδικά φαινόμενα βροχόπτωσης ή και μικρής πιθανότητας για καταιγίδα θα υπάρχουν κυρίως στα βόρεια - βορειοδυτικά του νομού. Μικρή πιθανότητα να επεκταθούν και κεντροανατολικά τμήματα ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά.

Τις πρωινές έως και τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπεται σχετικά καλός καιρός , με διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως πάνω από τους ορεινούς όγκους. Πολύ γρήγορα και λίγο πριν τις προμεσημβρινές ώρες , νέφη κατακόρυφης ανάπυξης θα δημιουργηθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Αττικής (Πατέρας / Κιθαιρώνας / Πάρνηθα) αλλά και στον Υμηττό και πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να δίνουν τοπικές μπόρες. Μέσα στο μεσημέρι θα υπάρξει γενίκευση των φαινομένων με επέκταση τους και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Στο διάστημα αυτό οι βροχές που θα σημειωθούν ενδεχομένως να είναι έντονες με συνοδεία καταιγίδας , ίσως και πιθανής χαλαζόπτωσης σε πολύ τοπικό επίπεδο.
Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εστιαστούν κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού ενώ όσο προχωρούμε προς τις βραδυνές ώρες, αυτά θα περιοριστούν.
Από το ξημέρωμα της Παρασκευής αναμένονται νέες βροχές από τα βόρεια με πιθανότητα σποραδικής καταιγίδας στα βόρεια - κεντρικά και ανατολικά του νομού αλλά και μέσα στο λεκανοπέδιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις στα νότια του νομού , ενώ από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως 4-5 μποφώρ. Το απόγευμα προς βράδυ οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν μέχρι τα 6 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

 

Σχόλια   

 
+4 #1 Teometeo 28-05-2015 01:23
ΚΑλη επιτυχια Στέλιο
Παράθεση
 
 
+3 #2 gdravilas 28-05-2015 11:21
Καλή επιτυχία αν και απ΄ όσα βλέπω μέχρι τώρα, μάλλον έπεσες μέσα!
Παράθεση
 
 
+1 #3 snowlover 28-05-2015 14:49
Πολύ ωραίος , Στέλιο ! Μπράβο!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση