Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 188 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Μας τα χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Πρόγνωση καιρού Αττικής 20 με 22 Μαΐου 2016

Μας τα χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Πρόγνωση καιρού Αττικής 20 με 22 Μαΐου 2016

kataigida-vroxokourtina-athina
 
 
 
Βαραίνει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου σε όλη τη χώρα με τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας να είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική / κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Δεν θα αποκλειστεί κατά κάποιο τρόπο και η Αττική , όπου με δραματικό τρόπο και με τα χίλια ζόρια προσπαθεί να συλλέξει κάποιο χιλιοστό βροχόπτωσης από την ασυνήθιστη και παρατεταμένη ξηρασία για την εποχή. Μπροστά μας υπάρχει και το καλοκαίρι όπου η ανομβρία θεωρείται σχεδόν δεδομένη  , όμως ποτέ δεν ξέρει κάποιος πως θα εξελιχθεί κάθε σεζόν.

Η σημερινή ημέρα θα χαρακτηριστεί κυρίως με νεφελώδη καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας , με κάποιες τοπικές ψιχάλες να πέφτουν λίγο πριν τις μεσημβρινές ώρες κυρίως σε δυτικά και νότια τμήματα. Παράλληλα δεν θα λείψουν και τα μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί περισσότερο νεφελώδης και προς το βράδυ αναμένονται σποραδικές βροχές μικρής ή και μέτριας έντασης. Ακόμα και τις νυχτερινές ώρες ο καιρός φαίνεται πως θα παραμείνει βροχερός ίσως με λίγα ανόιγματα κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 4 Μποφώρ , με σταδιακή ενίσχυση κυρίως στα νότια στα 5 με 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου


***Σάββατο 21 Μαΐου 2016***

Με πολύ άστατο καιρό προβλέπεται να κυλήσει το Σάββατο στην Αττική. Ο νεφελώδης και βροχερός καιρός θα συνεχίσει να μας απασχολεί από νωρίς το πρωί με διαδοχικές μπόρες κυρίως στα κεντρικά και δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα του νομού , πιθανότατα στα βόρεια και δυτικά του λεκανοπεδίου. Πρίν το μεσημέρι τα φαινόμενα δείχνουν να εξασθενούν για λίγες ώρες και ο καιρός θα καταστεί μερικώς νεφελώδης κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους της Αττικής ενώ υπάρχει η πιθανότητα να συνεχιστούν λίγες παροδικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται νέες βροχές και καταιγίδες , πιθανότατα ισχυρές κυρίως στο κομμάτι της δυτικής και βορειοδυτικής Αττικής αλλά στις περιοχές γύρω από τον ανατολικό Κορινθιακό κόλπο αρχικά , ενώ όσο προχωράμε προς το απόγευμα θα κάνουν την εμφάνιση τους καταιγίδες στα νοτιοδυτικά και κυρίως μέσα στο Σαρωνικό κόλπο επηρεάζονται το κομμάτι της δυτικής - νοτιοδυτικής Αττικής ή και των νοτιοδυτικών - δυτικών προαστίων του λεκανοπεδίου και εκεί με μεγάλη πιθανότητα η ένταση των φαινομένων να είναι ισχυρή. Διάσπαρτες σποραδικές βροχές ή και σύντομης διάρκειας καταιγίδες περιμένουμε και τις βραδυνές ώρες κυρίως στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Αττικής , ίσως και σε κάποια σημεία στα νοτιοανατολικά . 
Οσον αφορά το λεκανοπέδιο και το κέντρο της Αθήνας , φαίνεται πως θα επηρεαστεί μερικώς το κέντρο με σποραδικές βροχές , όμως η κύρια βαρύτητα δίνεται περισσότερα στα νοτιοδυτικά - δυτικά και βόρειοδυτικά προάστια μετά το μεσημέρι όπου φαίνεται περισσότερη ένταση των φαινομένων με σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφώρ. Σταδιακά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς με σημαντική ενίσχυση μέσα στη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.



***Κυριακή 22 Μαΐου 2016***
Παραμένει άστατος ο καιρός και τη Κυριακή στην Αττική. Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού και τα ανατολικά τμήματα , δεν αποκλείεται επίσης να προκληθεί σύντομη καταιγίδα στα ανατολικά της Αττικής και τη νότια Εύβοια όπως και στο τμήμα της βόρειας Αττικής. Τοπικές βροχές περιμένουμε και στο λεκανοπέδιο κυρίως το πρωί και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στρέφονται από βόρειες διευθύνσεις με ενισχυμένη ένταση στα 5 με 6 Μποφώρ , και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή τπώση με τη μέγιστη να φτάνει τους 19-20 βαθμούς Κελσίου

Καλύτερος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους ενώ τη Τρίτη ελαφρώς συννεφιασμένος (αραιές νεφώσεις υψηλού ύψους) στη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 Μποφώρ.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+2 #1 michail 20-05-2016 12:33
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Στέλιο!
Παράθεση
 
 
+2 #2 κατσουνης 20-05-2016 13:31
μπραβο στελιο καλη επιτυχια
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση