Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 298 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Κυ05192024

Last updateΚυ, 19 Μαϊ 2024 2pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Αττική Δευτέρα 8/03/2010 - Λασποβροχή με βοριά;

Δευτέρα 8/03/2010 - Λασποβροχή με βοριά;

skoni-8-3-10.gif

Τη Δευτέρα είχαμε το οξύμωρο να έχουμε πυκνή λασποβροχή και βαριά κόκκινη ατμόσφαιρα  από την αφρικάνικη σκόνη , με βορειοανατολικό άνεμο.

Η απορία που γεννιέται είναι πώς γίνεται αυτό, από τη στιγμή που ξέρουμε ότι η παραπάνω κατάσταση συνδέεται  με νότιους ανέμους, καθώς η Αφρική είναι νότια μας και με βόρειο άνεμο δεν έχουμε κάποια αιτία που να φέρνει σκόνη.

Την απάντηση εδώ θα μας τη δώσει η δορυφορική εικόνα των πρωινών ωρών της Δευτέρας (κοιτάξτε φωτό κάτω). Με κόκκινα βελάκια έχω την κατεύθυνση των ανέμων στα μέσα στρώματα της ατμόσφαιρας , γύρω στα 2 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης. Από εκεί και ψηλότερα, οι άνεμοι ήταν νοτίων διευθύνσεων ενώ στην επιφάνεια της γης οι άνεμοι ήταν βορειοανατολικοί (πράσινα βελάκια).

Η σκοτεινή και κόκκινη ατμόσφαιρα οφειλόταν στην μεγάλη πυκνότητα του αέρα σε κόκκινη σκόνη από την Αφρική που βλέπετε με τα κόκκινα βελάκια πώς ταξίδεψε στη χώρα μας. Όταν λοιπόν δημιουργήθηκαν συνθήκες βροχόπτωσης , οι σταγόνες νερού παρέσυραν στο πέρασμά τους σωματίδια σκόνης και έπεφταν στη γη σαν λασποβροχή.

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση