Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 186 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση O Καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 9-10/3/2013

O Καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 9-10/3/2013

3-2-13

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 9/3/2013:

537594 542307832457408 1406684874 n

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά μουντός στην δυτική Ελλάδα με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο,την δυτική και κεντρική Στερεά μέχρι και την Πελοπόννησο.Μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν και σπασίματα του καιρού ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το ύψος της Λέσβου-Χίου μέχρι και την Σάμο . Βροχές θα εκδηλωθούν και στα Δωδεκάνησα αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και συγκεκριμένα θα έχουμε μεγάλα ανοίγματα του καιρού στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε αναπτύξεις με την μορφή ανοιξιάτικης αστάθειας και αθ εκδηλωθούν μπόρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη.

Το ίδιο θα συμβεί και στην υπόλοιπη κεντρική και νοτιοανατολική Θεσσαλία-την ανατολική βορειοανατολική Στερεά αλλά και την Εύβοια-ανατολική Πελοπόννησο. Σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα έχει μεγάλα ανοίγματα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν πιθανόν ασθενείς τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας.

Τέλος στην Κρήτη φαίνεται και εκεί άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεις αστάθειας που θα δίνουν μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί κυρίως και πρόσκαιρα βοριεοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ .Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 

Κυριακή 10/3/2013:

486020 542307405790784 707992737 n

Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός σχεδόν σε όλη την χώρα με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα κατά μήκος των ορεινών όγκων της Πίνδου και είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες στα ορεινά της Ήπείρου-βορειοδυτικής Θεσσαλίας και δυτικής Στερεάς με την μορφή μεσημβρινής αστάθειας κυρίως το απόγευμα..

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.

Τις πρωινές ώρες υπολείμματα από τις βροχές θα έχουμε μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που γρήγορα θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο στα 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξεπερνώντας σε αρκετές περιοχές τους 20-22οC. 

<Αττική-Θεσσαλονίκη >

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 9-10/3/2013:

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την Κυριακή και στις δύο πόλιες με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.Αρκετά ήπιος μαλακός και ζεστός θα είναι ο καιρός την Κυριακή.

Ωστόσο το Σάββατο ο καιρός θα είναι πιο άστατος με διαστήματα ηλιοφάνεια αλλά και αναπτύξεις που προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά πιθανώς και στην ορεινή βόρεια Αττική(πιο μικρή πιθανότητα στην Αττική). 

Οι άνεμοι θα πνέουν στην Θεσσαλονίκη θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα ασθενείς νότιοι νοτιοανατολικοί. 

Οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά στα ορεινά 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη τους 17-19οC ενώ στην Αττική τους 16-17οC(στα ορεινά και βόρεια του νομού όμως λόγω του θερμού καταβάτη ίσως ανέβει πιο πολύ από οτι στα κεντρικά και νότια και φτάσει τους 18-19οC). 

Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση