Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 185 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στα δυτικά - Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα και τη Τρίτη - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 10+11/10/2016

Νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στα δυτικά - Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα και τη Τρίτη - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 10+11/10/2016

thunder1
 
 
Μετά το καιρικό διάλειμμα του Σαββατοκύριακου ο καιρός μας τα χαλάει για μία ακόμα φορά.  Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μέσα στη νύχτα της Κυριακής και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας με βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο.  Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη διάρκεια της Δευτέρας στα κεντρικά και βόρεια με τον άσχημο καιρό να συνεχίζεται σε πιο έντονη μορφή και την Τρίτη.


gfs z500 mslp eu 6-10-10-2016
Μικρές κυκλογενέσεις επιφανειακών βαρομετρικών χαμηλών στη κεντρική Μεσόγειο συνεχίζουν να προκαλούν μεταβολές του καιρού στη περιοχή των Βαλκανίων , όπως μία ακόμα διαταραχή που πρόκειται να μας επηρεάσει το διήμερο Δευτέρα / Τρίτη 10 και 11 Οκτωβρίου.


Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό τις επόμενες 2 ημέρες:


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας - 10 Οκτωβρίου 2016


ellada-10-10-2016


Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ήδη θα αρχίσουν να σημειώνονται απο το ξημέρωμα της Δευτέρας στη περιοχή των βορείων Επτανήσων και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να έχουν έντονο χαρακτήρα και πιθανή παρατεταμένη διάρκεια με ελάχιστα διαστήματα εξασθένισης των φαινομένων. Αντίστοιχα και τα κεντρονότια Επτάνησα , η δυτική Στερεά Ελλάδα , ίσως και η βορειοδυτική Πελοπόννησος να ενταχθούν στη παρατεταμένη διάρκεια των φαινομένων ή και την ένταση τους. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν περισσότερο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα (Θεσσαλία / Μακεδονία) με βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μικρής διάρκειας με μερική βελτίωση το απόγευμα.  Στα ανατολικά και νότια αρχικά ο καιρός θα είναι καλός , όμως από τις προ-μεσημβρινές + μεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει και θα σημειωθεί παροδική βροχή ή και καταιγίδα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρική - ανατολική Στερεά Ελλάδα , βόρεια / Ανατολική Πελοπόννησο / Εύβοια) μικρής διάρκειας , με τον καιρό να παραμένει νεφελώδης το απόγευμα και το βράδυ χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων.  Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι καλός με λίγες αραιές νεφώσεις.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφώρ.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας και λόγω των φαινομένων , οι μέγιστες θα είναι μεταξύ 18-20 βαθμών Κελσίου.


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας - 11 Οκτωβρίου 2016

ellada-11-10-2016


Συνεχίζεται η κακοκαιρία αυτή τη φορά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη περιοχή της δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων με πιθανή παρατεταμένη διάρκεια και πιθανά πλημμυρικά επεισόδια. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να συνοδεύτούν και από χαλαζόπτωση.  Άστατος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα τις πρωινές ώρες και πιο συγκεκριμένα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία / Μακεδονία) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις προμεσημβρινές ώρες.  Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά ο καιρός θα καταστεί άστατος από τις πρωινές ώρες με βροχές και πιθανότητα σύντομης καταιγίδας.  Μικρή βελτίωση ίσως παρατηρηθεί το μεσημέρι ενώ προς το απόγευμα θα σημειωθούν εκ νέου νέες βροχές και καταιγίδες (βόρεια - ανατολική Πελοπόννησος , κεντρική / ανατολική Στερεά Ελλάδα / Εύβοια) με πιθανή ισχυρή ένταση.  Τις βραδυνές ώρες θα παρατηρηθεί βελτίωση του καιρού στα δυτικά και νότια , όμως οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν περισσότερο στο κομμάτι της Μακεδονίας , Θράκης και των νήσων του ανατολικού και βορείου Αιγαίου.


οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 , ίσως τοπικά τα 6 Μποφώρ. Τις βραδυνές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση τα 3 έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 PanosRadio 09-10-2016 21:58
Εξαιρετικός. Και ο καιρός και εσύ. Καλή επιτυχία!
Παράθεση
 
 
#2 Pindos man 09-10-2016 22:07
εξαιρετικη αναλυτικοτατη προγνωση!
Παράθεση
 
 
#3 snowlover 10-10-2016 06:47
Μπράβο, Στέλιο. Καλή επιτυχία!
Παράθεση
 
 
#4 snowqueen 10-10-2016 10:25
καλη επιτυχια.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση